Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Zomerse Dialect Top 20 bij VoorstVeluwezoom

Zomerse Dialect Top 20 bij VoorstVeluwezoom

In het dialectprogramma Mo’j is Luusteren van de streekomroep VoorstVeluwezoom is vrijdag 28 juli en zaterdag 29 juli voor het eerst de Zomerse Dialect Top 20 te beluisteren. De luisteraars kunnen dan twee uur genieten van dialectliedjes in de vrolijke zomerse sfeer.

Uit de grote hoeveelheid dialectliedjes die zijn verschenen is deze Zomerse Top 20 samengesteld. Grotendeels vlotte zonnige liedjes van artiesten uit de Veluwe, Twente en Achterhoek. Te beluisteren zijn de Spitfires, Boh foi Toch, Normaal, Grolse Hofzangers en het Brook Duo (zie foto). Het Brook Duo komt zeker voor in de Zomerse Dialect Top 20. Op welke plek? Bekende nummers zijn Cannenburger klöksien. Zonder oe, Drieksien lief, Blonde Harremien en Mientje,

De Zomerse Dialect Top 20 is samengesteld door Martien Kobussen naar reacties van de vaste luisteraars en wordt ook door hem gepresenteerd. De plaatjes worden afgewisseld met voordrachten, verhalen en gedichten.

Mo’j is Luusteren wordt op vrijdag uitgezonden van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Er is ook een herhaling op woensdag van 17.00 tot 19.00 uur. Door het wegvallen van de zendmast in Twello is de zender in de gemeente Voorst tijdelijk moeilijk te beluisteren. Wel voor een groot deel via  107.5 FM  van de zender in de gemeente Brummen. Ook is het programma te beluisteren via de kabel op de TV Ziggo 49 en KPN 1468. Tevens via DAB+ en op internet voorstveluwezoom.nl, zowel live als Uitzending gemist.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.