De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Fietsen over de Heufse IJsselvalleiroute

Fietsen over de Heufse IJsselvalleiroute

Donderdag 21 april was de officiële opening van de nieuwe fietsroute: de Heufse IJsselvalleiroute. Bij de opening waren veel betrokkenen aanwezig: vrijwilligers die de route hebben samengesteld, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Routebureau Veluwe, gemeente Zutphen en wethouder Recreatie en Toerisme van gemeente Brummen, Ine van Burgsteden. Samen zorgden zij voor een feestelijke opening en ze waren de eerste die de route in gebruik namen. 

De Heufse IJsselvalleiroute is een ronde van 49 kilometer door de uiterwaarden, bossen en velden en langs oude buitenhuizen, landgoederen en industrieel erfgoed. De route begint in De Hoven en gaat via Voorst, Empe, Oeken, Brummen, langs de IJssel en de Zutphense IJsselkade terug naar De Hoven.

Wethouder Ine van Burgsteden en haar Zutphense collega Laura Werger zijn blij met de nieuwe route door hun gemeenten. Van Burgsteden: ‘Het is werkelijk een pracht cadeau wat de gemeente Brummen ontvangt van onze buurgemeente Zutphen! Zo’n mooi samengestelde fietsroute door ons prachtige landschap een belevenis voor onze inwoners en gasten aan Brummen en Zutphen.’ Samen met de vrijwilligers onthulden ze een informatiepaneel. Daarna stapte het hele gezelschap op de familiefiets. Wilt u deze mooie route ook beleven? Het startpunt is aan de Molenweg, vlak bij het parkeerterrein van de voetbalvereniging.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.