Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Negentien zetels verdeeld over zes politieke partijen

Negentien zetels verdeeld over zes politieke partijen

Brummen/Eerbeek – Ook in onze gemeente vonden vorige week de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad plaats. In totaal 48.99 procent van de kiesgerechtigde inwoners brachten op 14, 15 of 16 maart hun stem uit. Tijdens een gezellige en spannende verkiezingsavond in het gemeentehuis maakte burgemeester Alex van Hedel woensdagavond al bekend dat ook bij deze verkiezing Lokaal Belang kon rekenen op de meeste stemmen. Vanochtend is de officiële verkiezingsuitslag door het Centraal Stembureau vastgesteld. Deze is te lezen op onze website.

Van Hedel prees de vele mensen die achter de schermen ervoor hebben gezorgd dat de verkiezingen in onze gemeente vlekkeloos zijn verlopen. Zeker met de wetenschap dat door de omikron-versie van het coronavirus een groot aantal stembureauleden op het laatste moment verstek moest laten gaan. Toch slaagde team Verkiezingen er samen met alle vrijwilligers en de vele gemeentelijke medewerkers er in om de stembureaus met voldoende mensen te bemensen en de organisatie van de verkiezingen goed te laten verlopen.

Verkiezingsresultaat

De uitslag heeft de volgende zetelverdeling tot gevolg: Lokaal Belang wint één zetel en is met vijf zetels de grootste partij. De VVD behoudt de vier zetels in de raad. Ook GroenLinks en de PvdA behouden het aantal raadsleden in de raad, namelijk ieder drie. CDA verliest één zetel en D66 blijft op het aantal van twee vertegenwoordigers in de Brummense gemeenteraad. Het Centraal Stembureau bevestigde dat Lokaal Belang, VVD en PvdA ieder één restzetel in de wacht hebben gesleept. Ook werd bekend dat er (in afwijking van de volgorde van de kandidatenlijsten) 5 kandidaten met voorkeursstemmen in de gemeenteraad zijn gekozen.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.