Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Afscheid 14 raadsleden en uitreiking 2 lintjes

Afscheid 14 raadsleden en uitreiking 2 lintjes

Met lovende woorden en een passende attentie werd vanavond afscheid genomen van in totaal 14 raadsleden. In een goed gevulde raadzaal werd teruggeblikt op de afgelopen periode en diepte- maar vooral ook hoogtepunten werden met elkaar gedeeld. In de afgelopen bestuursperiode 2018 tot en met 2022 was veel bereikt, zo was de algemene conclusie. De avond werd afgesloten met de uitreiking van twee koninklijke onderscheidingen. Zowel Mame Douma (Democratisch Brummen) als Ihsan Tunc (PvdA) kregen van burgemeester Alex van Hedel het lintje opgespeld en zijn daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

De raadsvergadering begon nog met een laatste formele handeling. Een commissie uit de raad onderzocht de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de geloofsbrieven van de kandidaatraadsleden. Dit met de conclusie dat de verkiezingen goed zijn verlopen en alle kandidaten toegelaten kunnen worden als lid van de nieuwe gemeenteraad. De installatie van de nieuwe raad vindt woensdagavond 30 maart om 20.00 uur plaats. Ook deze vergadering is weer live te volgen op onze website en het televisiekanaal van de lokale omroep. 

Waarderende woorden

Bij het tweede deel van de vergadering vanavond stond burgemeester Van Hedel, aan de hand van anekdotes en persoonlijke ervaringen, stil bij de veertien raadsleden die niet terugkeren in de Brummense gemeenteraad. Hij prees allen voor hun enorme inzet, betrokkenheid en vasthoudendheid als volksvertegenwoordiger. Het gaat daarbij om Hennie Beelen, Mame Douma, Gerda Jolink, Isan Tunc, Berend Klok, Theo Hofman, Erik Kleverwal, Rolf Schinkel, Bart Overbeek-Bloem, Otto Koedijk en Jan Loonstra. Maar ook Rosanne van Herksen, Mathilde Meindersma-Matulessy en Arjan van der Leest (raadsleden die vanwege persoonlijke omstandigheden tijdelijk vervangen werden) kregen waarderende woorden van Van Hedel. 

Onderscheiding

Twee raadsleden mogen zich vanaf nu lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De op 13 december 1964 geboren heer Ihsan Tunc is sinds 2010 raadslid voor de Partij van Arbeid. De Eerbekenaar woont sinds 1990 in Nederland en is naast zijn raadlidmaatschap als telecom enigineer werkzaam bij Volker Wessel Telecom Infra. Ook binnen de moskeegemeenschap is hij altijd actief geweest. Hij is vanaf 2010 in drie achtereenvolgende raadsperioden actief geweest. Van Hedel omschreef Tunc als een waardevolle, stille en ook humoristische kracht in de PvdA-fractie. 

De heer Mame Douma, geboren op 25 december 1948, is eveneens sinds 2010 raadslid. Hij heeft in deze periode het werk als raadslid gedaan onder de vlag van achtereenvolgens de VVD, Lokaal Belang en Democratisch Brummen. Bij aanvang van het raadlidmaatschap was hij werkzaam als luchtvaartpiloot, maar inmiddels is hij gepensioneerd levensgenieter. De laatste jaren was hij als nestor van de raad (het langstzittend raadslid) ook plaatsvervangend voorzitter van de raad. En vervulde hij met grote regelmaat het voorzitterschap van een raadsforum. Douma was eveneens vanaf 2010 in drie aansluitende bestuursperiode actief als raadslid. Naast zijn bevlogenheid was hij ook uitgesproken en nieuwsgierig. Waar mogelijk woonde hij bijeenkomsten, zowel vanuit het gemeentebestuur als de samenleving bij. 

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.