De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Koninklijke onderscheiding voor Joop Breukink uit Brummen

Koninklijke onderscheiding voor Joop Breukink uit Brummen

Brummen –  Zaterdag 30 juli is Joop Breukink uit Brummen koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje werd opgespeld door burgemeester Alex van Hedel tijdens de Gelderse kampioenschappen, georganiseerd door RV&PC de IJsselruiters.  

Joop Breukink is al van jongs af aan betrokken bij de IJsselruiters. Hij verzet veel werk in het onderhoud van de accommodatie, helpt bij de opbouw van het springconcours, is officieel jurylid bij springwedstrijden en doet keuringen. De laatste jaren stelt hij belangeloos zijn grond ter beschikking zodat de vereniging de Gelderse kampioenschappen kan organiseren. Daarnaast is hij onderscheiden als Fokker van het jaar door KWPN Gelderland vanwege zijn mooie fokkerij met paarden die goed presteren in de topsport.

Naast zijn bezigheden met de paarden is hij ook nog scheidsrechter bij voetbalvereniging Oeken en Sportclub Brummen en is hij penningmeester bij vogelvereniging de Edelzanger. Ook dat al voor heel wat jaren. Nu nog steeds is hij een zeer actieve vrijwilliger.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.