De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Landschap en woningbouw moeten elkaar niet bijten

Landschap en woningbouw moeten elkaar niet bijten

Door: Herman Woudenberg

De gemeente Voorst heeft een Kansenkaart Voorst gepresenteerd. In dit document gaat men in op de historie en speciale kenmerken van de bebouwing in het dorp. Tegelijk wordt gekeken naar de mogelijkheden om landschap en bebouwing zo goed mogelijk samen te brengen.

In de kansenkaart komen onder meer de waarden van het unieke landschap én de kwaliteiten en kansen van dorp Voorst voor het (ver)bouwen van woningen in beeld. Belangrijk element voor het realiseren van de gemeentelijk bestemmingsplannen, maar het biedt ook kansen voor particulieren.

Het goede behouden

De bestaande situatie, dus zoals het dorp er nu bij staat is daarom uitgangspunt. Ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw, moeten daarop aansluiten. Als een plan bijvoorbeeld niet past in het geldende bestemmingsplan, dan geeft de kansenkaart aan wat wél mogelijk is. Neem het ombouwen van voormalige winkelpanden naar woningen en de ontwikkeling van het Winkler Prins-terrein.

Woningbehoefte in beeld

Het gemeentelijke woonbeleid zet ook in op de behoefte aan sociale en betaalbare woningbouw. Daarom is samenwerking gezocht met IJsseldal Wonen. De eerste plannen hiervoor zijn al met de buurt besproken.

Afspraken getekend

Op maandag 5 juni ondertekenden wethouder Bert Visser en IJsseldal Wonen een intentie-overeenkomst. Daarin staan afspraken hoe de woningbouw op het Winkler Prins-terrein in dorp Voorst te realiseren. Dat besluit nam het college van B&W al tijdens de collegevergadering van dinsdag 2 mei van dit jaar.

Linda Seinstra

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.