Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Sluiten van gevaarlijke spoorwegovergangen

Sluiten van gevaarlijke spoorwegovergangen

Brummen/Eerbeek – In de gemeente Brummen sluiten twee spoorwegovergangen. Het gaat om de overgangen in het Westenborchpad en het Wilgenpad. Beide overgangen liggen in de spoorlijn Zutphen-Arnhem. Door de overgangen te sluiten, verdwijnen er twee mogelijk gevaarlijke spoorwegovergangen.

ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) hebben samen het doel om de 180 openbaar toegankelijke Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) op te heffen. Deze onbeveiligde overwegen brengen namelijk gevaarlijke situaties met zich mee. Het doel is om in 2023 al deze openbaar toegankelijke NABO op het reizigersnet te hebben aangepakt. NABO vind je vooral in gebieden waar relatief weinig mensen het spoor over hoeven te steken. Ze komen vaak voor op onverharde wegen en paden.

Dit type overweg is uitgerust met een Andreaskruis en waarschuwingsborden, maar ze worden niet actief beveiligd met spoorbomen, bellen en lichtsignalen. Gebruikers moeten op NABO dus extra alert zijn op naderende treinen. Op onbeveiligde overwegen vinden dagelijks bijna-ongelukken plaats. Jaarlijks vallen er gemiddeld twee doden. De overgang Wilgenpad is 15 oktober gesloten en het Westenborchpad op 18 oktober.

Wethouder Inberg was aanwezig bij de sluiting: ´Het is goed dat we deze overwegen sluiten. Hoewel ze weinig gebruikt worden zal het er toch veiliger van worden. Voor weggebruikers, NS medewerkers en passagiers een verbetering. Nog maar twee van dit soort overwegen te gaan, ook daar gaan we samen met ProRail en gebruikers snel mee aan de slag.´

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.