De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Brummens Mannenkoor vervolgt  “De charme van mannenzang “

Brummens Mannenkoor vervolgt  “De charme van mannenzang “

Met dit motto vervolgt het Brummens Mannenkoor haar concertreeks in het kader van de ledenwerving in het jubileum jaar. Na drie optredens Rheden, Eefde en Loenen volgt een laatste  concert op zondagmiddag 9 oktober 2022 om 15.00 uur in het Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14, Voorst. De entree is gratis. Het Dorpshuis is openvanaf 14.30 uur. Het BMK zingt 3 maal met tussendoor  twee intermezzi van de vaste pianist van het  BMK, Gerard Geurts. Het koor staat onder leiding van dirigent Henriette Hansma.

Het Brummens Mannenkoor is opgericht in 1976 en bestaat dus 45 jaar. Het koor bestaat momenteel uit 50 leden. De meeste leden komen uit de gemeentekernen Brummen, Eerbeek, Hall en Leuvenheim. Anderen komen uit de wijdere omgeving , zoals Apeldoorn, Arnhem, Klarenbeek, Loenen , Dieren en Zutphen.

Het koor repeteert elke week op de dinsdagavond vanaf 19.45 uur in het gebouw van de Stichting Welzijn Brummen (Plein 5). Iedere eerste dinsdag van de maand houdt het BMK een openbare repetitie. Een ieder is dan van harte welkom om kennis te maken.

Het koor verzorgt jaarlijks ongeveer 5 concerten en optredens, soms als koor alleen, maar veelal gezamenlijk met andere koren en/of solisten. Om de 3 jaar maakt het BMK een meerdaagse concertreis, waarbij ook de partners van de koorleden meegaan. Sinds het bestaan van het BMK zijn o.a..Polen, Wales, Duitsland , Oostenrijk en België bezocht.

Het BMK is continue bezig met de vernieuwing van haar muziekkeuze en streeft om zo veelzijdig mogelijk te zijn. Het repertoire is breed van klassiek tot modern en van volksmuziek tot religieuze muziek. Zo worden bekende liederen van Schubert  en Mozart gezongen maar ook mooie Slavische nummers, volksliederen uit Wales, Italië, Zuid Afrika, Estland, doch ook popmuziek als Blowen’ in the wind van Bob Dylan en Bridge over troubled water van  Simon en Garfunkel.

Voor verdere info: www.brummensmannenkoor.nl

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.