Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Leerlingen van de Noord-Veluwe naar Phion!

Door: Gezamenlijke redacties RTV794/VoorstVeluweZoom, Jan Bertil Pool

Phion, het Overijssels en Gelders orkest, speelt deze weken langs de theaters in de regio met de voorstelling ‘Concert voor Rafiq’.

Via Cultuurplein bezoeken veel scholen van de Noord-Veluwe deze voorstellingen. Vorige week dinsdag was de Spiegel ’s middags volgeladen met scholen uit deze regio, maar ook deze week reizen veel klassen van scholen naar Orpheus in Apeldoorn om daar de voorstelling te bekijken én om deel te nemen.

‘Concert voor Rafiq’ is een muzikale voorstelling, welke gaat over de elfjarige Saidah, die alleen als vluchteling naar Nederland komt. Leerlingen hebben in de klas voorbereidende lessen gehad van de eigen groepsleerkracht en na afloop van het concert is er nog een evaluerende les. De voorbereidende lessen zorgden ervoor dat de leerlingen ook echt konden meedoen tijdens het concert: ze konden meezingen met de liedjes en deden bodypercussie mee met de muziekstukken.

Tot 30 juni hebben de scholen tijd om het aanbod cultuureducatie voor hun nieuwe school te boeken via de site van Cultuurplein, ook het nieuwe aanbod van Phion staat hier tussen! www.cultuurpleinnoordveluwe.nl

Linda Seinstra

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.