De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Activiteiten in en rondom Vaassens kasteel

Activiteiten in en rondom Vaassens kasteel

Deze zomer is er voor jong en oud van alles te beleven in en rondom kasteel Cannenburch. Je kunt het kasteel bezoeken of bijvoorbeeld een wandeling maken. Een trappentour is mogelijk of een ontmoeting met de kasteelbewoners. Deelnemen aan een heuse speurtocht door het park is weer een andere ervaring.

In de zomervakantie kun je met de kinderen, met een gevulde knapzak over de schouder, op speurtocht door het kasteelpark. Leer van alles over het middeleeuwse kasteel en de natuur. Onderweg kun je eventueel het blotevoetenpad ontdekken. De knapzakspeurtocht is de gehele zomervakantie tussen 11.00 en 16.00 uur en is met name geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Je kunt ook de kasteelbewoners ontmoeten iedere tweede en laatste zondag van juli en augustus. Het kan maar zo gebeuren dat de kok aan het werk is in de keuken of dat je kasteelheer Frederik Johan tegenkomt in de ontvangsthal. Ze vertellen de nodige spannende verhalen over de vroegere bewoners van kasteel Cannenburch.
Datums wanneer dit plaatsvindt zijn 23 juli, 13 en 27 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur

Mocht je erg nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt achter sommige deuren, dan is er iedere laatste woensdag en zaterdag van de maand de verborgen trappentour. De start is op de begane grond, maar het kan ook zo zijn, dat je via een onopvallende deur uit het zicht raakt van de overige bezoekers. Aan het eind van de tour krijg je vanuit ‘de UI’ van het kasteel een prachtig uitzicht.
De trappentour is op 26 en 29 juli, 26 en 30 augustus om 11.00 en 13.00 uur.
Via de website: www.glk.nl/cannenburch kun je reserveren.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.