De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Alternatieve Koningsdag Eerbeek 27 April 2021

Alternatieve Koningsdag Eerbeek 27 April 2021

Gezien de maatregelen vanwege het Corona virus het onmogelijk maakt om Koningsdag in de huidige situatie te organiseren komt de Oranjevereniging dit jaar met een alternatieve variant.

Voor zowel jong als oud is er een programma waaraan je deel kunt nemen. Hierbij wordt uiteraard geacht dat u zich aan alle Corona maatregelen houdt.

Klokken luiden

In heel Nederland worden om 9:50 uur de klokken geluiden.

Vlag hijsen

Om 10:00 uur zal de Burgermeester op het terrein van de Beekwal de Nederlandse vlag hijsen.  Muziekvereniging de Eendracht zal tijdens deze gebeurtenis het Wilhelmus ter gehoren brengen.

Kleedjesmarkt @ home

Een Koningsdag kan niet zonder zijn kleedjesmarkt. Dus ook dit jaar kan je gewoon je kleedje vullen met al je prullaria om te verkopen aan de passant. Het enige verschil: dit doe je vanaf je eigen voortuin, oprit of stoep! De Oranjevereniging ontwikkeld een plattegrond waarop je plek wordt aangegeven. Zo kunnen de wandelaars op deze dag in één oog opslag zien welke route ze willen afleggen om zo langs jou kleedje te komen.

De jaarlijkse fietstocht

Ook de fietstocht gaat dit jaar gewoon door. In een aangepaste versie. Zo zijn er dit jaar in plaats van 1 maar liefst 2 prachtige routes. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een deelname bewijs. Deze zijn af te halen bij de Plus (route Jumbo) en de Jumbo (route Plus). Vanwege Corona beperkte deelname mogelijk. Op dit bewijs staat de starttijd en startlocatie om zo plaatselijke drukte te voorkomen. Hier krijg je ook uiteindelijk je route en een heerlijk gevuld picknick tasje gesponsord door de Plus en Jumbo. 2 personen of 1 gezin per deelname bewijs is toegestaan.

Stoepkrijt Wedstrijd:

Laat je creatieve brein de vrije loop en maak een prachtig KONINGSSCHILDERIJ op je oprit, pleintje of stoep. Stoepkrijt krijg je na inschrijving van ons thuis bezorgd! Uiteraard krijgen de mooiste inzendingen een prijsje.

Versieren:

Omdat deze alternatieve variant van Koningsdag niet op 1 locatie wordt gehouden willen wij de oproep doen aan de bewoners van Eerbeek om uw huis, de straat en de wijk zo sfeervol mogelijk te versieren en de vlag uit te hangen als u deze heeft. Zo maken we er met zijn allen toch een mooie en sfeervolle dag van!

Corona:

Het is uiteraard de bedoeling dat u tijdens de activiteiten zich aan alle maatregelen houdt die het kabinet heeft opgesteld.

– vermijdt drukke plekken; ziet u dat het te druk is bij een kleedje dan vragen wij u op een afstandje te wachten alvorens u op het kleedje af stapt.

– houdt uw handen schoon; raak bijvoorbeeld niet alle prullaria aan voordat u besluit iets te kopen. Voor de eigenaren van de kleedjes is het advies om handalcohol neer te zetten zodat mensen zich kunnen ontsmetten. Er zal voornamelijk met contant geld betaald worden.

– houdt 1,5m afstand; mocht u besluiten om een pauze te nemen tijdens het fietsen doe dit dan op een rustige plek en houdt 1,5m afstand van anderen.

– mondkapjes zijn verplicht bij start & finish fietstocht en bij de kleedjes van de kleedjesmarkt

Inschrijven:

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan 1 van de activiteiten?

Kleedjesmarkt:

Mail: Oranjeverenigingeerbeek@outlook.com

Onderwerp: kleedjesmarkt @ home

Naam + Adres

Stoepkrijt wedstrijd:

Mail: Oranjeverenigingeerbeek@outlook.com

Onderwerp: Stoepkrijt wedstrijd

Naam + Adres

Foto insturen naar zelfde mail adres.  FB

Onderwerp: Foto stoepkrijt wedstrijd

Fietstocht:

Deelname bewijs kunnen afgehaald worden bij de Plus of Jumbo. Vanaf

Starttijden zijn om de 10 min.  Op = op!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.