De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Belevingsobject in gebruik genomen

Belevingsobject in gebruik genomen

Het eerste belevingsobject is op de Veluwe geplaatst en werd onlangs feestelijk in gebruik genomen bij de Eerbeekse Oliemolen aan de Kanaalweg. Het belevingsobject vertelt een verhaal en kun je actief bedienen met draaiende delen. Het initiatief is ontstaan door samenwerking van de gemeenten Brummen, Rheden, Rozendaal, Renkum en Arnhem.

Het is uiteindelijk de bedoeling om op termijn 9 belevingsobjecten voor de Veluwezoom te ontwikkelen. De objecten kun je vinden langs fiets- en wandelnetwerken en zijn met name voor recreanten een informatiebron. Met de objecten wordt aandacht gevraagd voor bijzondere locaties en minder bekende verhalen. Meer achtergrondinformatie kun je ook vinden met behulp van een QR-code.

Het streven is dat de negen belevingsobjecten, die op toeristische hotspots zijn geplaatst, de bezoekers spreiden om zo de natuur minder te belasten. Het genomen initiatief maakt onderdeel uit van ‘Masterplan Veluwse Belevingsgebieden’ van Veluweop1. De Veluwezoom is één van de belevingsgebieden en daarbij ligt de nadruk op het reliëf en rivierengebied. Interessante verhalen over kastelen, landgoederen, buitenplaatsen en industrieel erfgoed zijn daar ontstaan.

Het door de Veluwezoom genomen initiatief is een pilot en wellicht vormt het een inspiratiebron voor andere belevingsgebieden op de Veluwe. In ontwikkeling zijn belevingsobjecten voor onder andere Landgoed Klarenbeek, Kasteel Rosendael, Landgoed Rhederoord en Warnsbornse Heide.


Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.