Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Brummen krijgt kinderburgemeester

Brummen krijgt kinderburgemeester

Een groep leerlingen uit groep 8 van verschillende Brummense basisscholen bezochten begin november het gemeentehuis. Het was toen tijd voor ‘Groep 8 aan de Macht’, dat is een project om kinderen kennis te laten maken met de politiek.

Zij grepen de denkbeeldige macht tijdens twee kinderraadsvergaderingen onder het toeziend oog van burgemeester Alex van Hedel en wethouder Ingrid Timmer. Als resultaat van deze dag waren er twee winnende raadsvoorstellen en die kwamen van de basisscholen De Enk en Van Leeuwen uit Eerbeek.

Bassisschool De Enk stelde voor een activiteitendag te organiseren voor zowel jong als oud, waarbij elektronica geen rol speelt. Doel is om mensen van verschillende leeftijden bij elkaar te brengen door samen buiten te spelen, te bewegen en elkaar beter te leren kennen.
De Van Leeuwenschool had een voorstel om een gezellige middag te organiseren voor mensen die zich eenzaam voelen, in de hoop hen vrolijkheid en nieuwe vriendschappen te bieden.

De verkiezing van de allereerste Brummense Kinderburgemeester vond op die dag ook plaats. Alle deelnemende scholen hielden binnen hun school voorverkiezingen. Allen droegen één kandidaat voor als Kinderburgemeester.

Na een pitch van alle kandidaat-burgemeesters werd door de achtgroepers hun favoriet gekozen. De stemmen gingen naar Anne van Wieringen uit groep 8 van basisschool Sint Pancratius uit Brummen. De officiële installatie van Anne als kinderburgemeester is op 30 november tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De taak van de kinder­burgemeester is om mee te helpen aan een veilige, gezonde en fijne woonplaats voor iedereen. De kinderburgemeester denkt – mede namens alle jonge inwoners – mee en komt met ideeën en adviezen.
Andere taken zijn onder andere, meegaan op werkbezoek, bezoek van een vergadering, maar bijvoorbeeld ook een toespraak houden.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.