De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

BrummenEnergie op zoek naar jou!

BrummenEnergie op zoek naar jou!

Help jij de inwoners van Brummen energie en geld te besparen? Dan is BrummenEnergie op zoek naar jou! BrummenEnergie helpt huizen zo energiezuinig mogelijk te maken. Kijk voor meer info op http://brummenenergie.nl/energiecoach

Energiecoach

Energie besparen in je woning met de energiecoach

energiecoach logootje

De energiecoaches van BrummenEnergie geven advies op maat over jouw eigen huis. Telefonisch of bij jou thuis aan de keukentafel. Kosteloos en vrijblijvend.

Een energiecoach is een geschoolde vrijwilliger en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie. Je ontvangt een rapport met eenvoudige tips om jouw woning energiezuiniger te maken en energie te besparen.

De energiecoach kan met een warmtecamera infrarood-beelden maken van je woning. Je ziet dan direct waar je woning warmte ‘lekt’ en of het dus verstandig is om te isoleren. Ook kan de energiecoach het CO2 gehalte in jouw huis meten. Dan weet je of je huis goed geventileerd is. Want een gezonde woning is een must!

Aanvragen

Wil je ook dat er vrijblijvend een energiecoach bij je langs komt, meld je dan via het Regionaal Energieloket aan.

Vacatures

Wil je zelf energiecoach worden? We hebben vacatures voor Energiecoaches, een Afsprakenmaker en twee Energieconciërges

Wie zijn onze energiecoaches?

In februari en maart 2020 hebben zes energiecoaches een korte opleiding gevolgd om bewoners in de gemeente Brummen te helpen met tips over het verduurzamen van hun woning. Zij vertellen graag meer over hun motivatie waarom ze energiecoach zijn geworden.

foto energiecoach

Gemmeke Caron uit Oeken
Mail: 
Ik zet me graag in voor BrummenEnergie, omdat ik geloof in lokaal. Onze huidige energievoorziening is niet duurzaam en onze overheid neemt hierin niet de regie. Daarom is het goed om lokaal energie op te wekken voor onze eigen energiebehoefte. Ik hou ervan om iets concreets te kunnen doen met mijn zorgen over klimaatverandering. Door het opzetten van het energiecoach project in Brummen heb ik veel enthousiaste energiebespaarders leren kennen. Want het begint natuurlijk bij het reduceren van je eigen energieverbruik, want wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Het geeft een hoop voldoening om met gelijkgestemden anderen te stimuleren om bewust met energie om te gaan!

foto energiecoach

Huub Wulms uit Leuvenheim
Mail: 
De afgelopen jaren ben ik mij er meer en meer van bewust geworden dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. Het energieverbruik moet omlaag! Eerst heb ik thuis de nodige maatregelen genomen en nu wil ik, door als vrijwillig energiecoach aan het werk te gaan, ook anderen helpen. Het leuke is dat je vaak al met simpele, en weinig kostende maatregelen kunt bereiken dat de kosten én het verbruik omlaaggaan. Juist de mensen met een beperkt budget zou ik willen bereiken met onze tips en tools.

foto energiecoach

Dick van der Ploeg uit Leuvenheim
Mail: 
Mijn generatie babyboomers heeft geprofiteerd van gestegen welvaart, wat mogelijk was door het gebruik van fossiele brandstoffen. Maar intussen wordt het iedere dag duidelijk dat het gebruik van fossiele brandstoffen niet op dit niveau door kan blijven gaan. We zullen een stap terug moeten doen. Gelukkig zijn er veel manieren om rondom het huis energie te besparen en om energie duurzaam op te wekken. Zo kun je toch met een goed gevoel comfortabel wonen en leven. Bij het verduurzamen van ons eigen huis heb ik veel geleerd, nu vind ik het leuk om deze opgedane kennis te delen. Energiebesparing en verduurzaming zijn een passie geworden. De wereld beter achterlaten, daar zet ik me graag voor in.

foto energiecoach

Hay Verstappen uit Brummen
Mail: 
Ik vind dat we met elkaar een grote verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het beter omgaan met de energie op aarde en dat we moeten inzetten op duurzame energie, zoals zon en wind. De fossiele energiebronnen zijn eindig en zeer belastend voor het milieu. Denk hierbij aan onder andere de CO2 uitstoot. Naast de inzet van duurzame energie zal ook zwaar ingezet moeten worden op het energiezuiniger maken van onze woningen. Dit is een terrein waar de energiecoaches een goede bijdrage kunnen leveren.

foto energiecoach

Bernhard Pluim uit Tonden
Mail: 
Het zo min mogelijk gebruiken van energie om het milieu en de natuur zoveel mogelijk te ontlasten zit al jaren in mijn bloed. Isoleren en goed kijken waar(voor) heb ik energie nodig zorgen dan al snel voor veel vragen en vaak nog meer antwoorden. Kennis opdoen en kennis delen dat is wat wij als energiecoach doen en dat is wat ik graag doe. Ik help u graag verder met het scheppen van wat orde in de veelheid van mogelijkheden. Met een stappenplan en een netwerk van collega’s komen we samen een heel eind.

bron: gemeente Brummen

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.