De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Brummense Bikkel 2021 voor Ruben Arendse

Brummense Bikkel 2021 voor Ruben Arendse

Als blijk van waardering

Brummen – Donderdag 16 december reikte burgemeester Alex van Hedel voor de 2e keer dit jaar de Brummense Bikkel uit.  In het 10e jubileumjaar van het jeugdlintje kreeg Ruben Arendse de bijzondere onderscheiding. Hij ontving het lintje op de skatebaan bij Park ’t Goor in Brummen.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen.  De jury ontving dit jaar drie nominaties, waarvan 1 buiten de gemeente Brummen bleek te wonen. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Ingrid Timmer heeft de ontvangen voordrachten beoordeeld. Het was de 2e uitreiking dit jaar. In mei ontvingen Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg een Brummense Bikkel. Zij zamelden lege flessen in voor de Stichting Kika.

De jury vond dat ook de nominatie van Ruben voor een Bikkel in aanmerking komt. Hij is de initiatiefnemer van de aanpassing van de skatebaan bij Park ’t Goor geweest. Hij heeft een plan ingediend en meegedacht met de uitvoering. Daarnaast heeft hij op de skatebaan ook al vaker kinderen geholpen met trucjes leren, omdat hij het ook leuk vindt om zijn passie te delen. De jury vindt het eigen initiatief van Ruben heel bijzonder en heeft de nominatie dan ook gehonoreerd.

Belangrijke inzet

Ruben ontving de Brummense Bikkel van burgemeester Alex van Hedel en een mooie bos bloemen van de jury. “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten.  Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om iets te doen voor de mensen om je heen. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook”, aldus Van Hedel.

Informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of iemand nomineren? Kijk op welzijnbrummen.org. Of neem contact op met Hennita Benjamins van SWB. Zij is bereikbaar per mail: h.benjamins@welzijnbrummen.nl of bel naar 0575–561 988.

Brummense Bikkel

De Brummense Bikkel staat symbool voor ‘doorzetter’. De naam refereert ook aan een oud spel: het ‘bikkelen’. Uit de Griekse en Romeinse tijd zijn al afbeeldingen bekend van bikkelende meisjes. Ook in ons land werd het spel in de 18e en 19e eeuw nog overal gespeeld. Het komt veel voor op kinderprenten uit de negentiende eeuw. Een bikkel is het sprongbeen uit een achterpoot van een schaap. Daarmee werd het spel oorspronkelijk gespeeld. Later werden metalen bikkels gebruikt. De Brummense kunstenaar Ralph Lambertz heeft een ‘Brummense Bikkel’ ontworpen. De bikkel heeft dus de vorm van het schapenbotje. Kinderen kunnen het hele jaar door genomineerd worden. De beoordeling vindt meestal begin april plaats en de uitreiking eind april.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.