De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Brummense wethouder legt functie neer

Brummense wethouder legt functie neer

VoorstVeluwezoom/RTV794, Herman Woudenberg –
Bij het begin van de raadsvergadering werd door burgemeester Van Hedel op donderdagmiddag 22 juni een aankondiging van een besluit voorgelezen. Het besluit heeft betrekking op wethouder Annika van Klinken (PvdA) van de gemeente Brummen. Zij legt haar functie per 1 september 2023 neer.
De collegeleden respecteren haar besluit. Reden van haar besluit is dat haar passie meer uitgaat naar het onderwijs. “Het mogen vervullen van het wethouderschap in de gemeente Brummen is een grote eer. Ik heb dat als zeer leerzaam en bijzonder ervaren, waarbij de inwoners van onze mooie gemeente voorop hebben gestaan. Maar mijn passie voor het onderwijs is groot. Zo groot dat daar het zwaartepunt ligt en ik de keuze heb gemaakt om mijn loopbaan daar verder te vervolgen”, aldus Annika van Klinken.

Vanwege een voetbreuk is de wethouder sinds kort niet werkzaam. Een deel van taken worden om die reden al tijdelijk door haar collega’s in het college waargenomen. Deze situatie wordt nu met het recente besluit van Van Klinken voorlopig voortgezet. Het zomerreces biedt de vertrekkende wethouder de gelegenheid om haar taken en dossiers over te dragen.

Ook de fractie van de Partij van de Arbeid laat in een bericht weten met respect kennis genomen te hebben van het besluit van Annika van Klinken om haar functie als wethouder neer te leggen. In het belang van de continuïteit van het gemeentelijke bestuur buigt de PvdA zich in de komende periode over de ontstane situatie. De PvdA-fractie laat weten dat het doel is om een ervaren bestuurder ter vervanging van Van Klinken voor te dragen aan de gemeenteraad.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.