De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Eerbeek staat in teken van papier

Eerbeek staat in teken van papier

In het weekend van 1 tot en met 3 september wordt in Eerbeek het nieuwe Pulp Festival georganiseerd. Eerbeek staat wijd en zijd bekend om de grootschalige papierindustrie. Meer dan 300 jaar wordt er al papier gemaakt. In het dorp worden allerlei activiteiten georganiseerd, die allemaal te maken hebben met papier, de geschiedenis en wat je er mee kunt doen. Centrum van de activiteiten is het Stationsplein. Dat feestplein in Eerbeek wordt voorzien van passende aankleding en er is een papierdoolhof. Het festival wordt in hetzelfde weekend gehouden als het stoomtreinfestival ‘Terug naar Toen’. Bezoekers kunnen gebruik maken van de stoomtrein.

Vrijdagmiddag wordt gestart met de Kidsrun en is er een KIDZ DJ. Vrijdagavond wordt de muziek verzorgd door diverse DJ’s met geweldig goede remixen. Zaterdag en zondag wordt op een plein bij Folding BoxBoard kinderactiviteiten – doolhof maken van papierbalen, maskers versieren en kampioenschap papieren vliegtuigjes werpen – georganiseerd. Op station Eerbeek geeft papiermuseum de Middelste Molen diverse workshops. Zij laten onder andere zien wat er mogelijk is met papier. Ook staat er een tentoonstelling van oude foto’s van de papierindustrie van vroeger.

De parkeerplaats van het Beekpad is omgetoverd tot een foodtruckplein met een gevarieerd muziekprogramma en met de gebruikelijke foodtrucks. Vinyl Request is aanwezig met een platenbak waar je een favoriete plaat uit kunt zoeken en de DJ zal hem daarna voor je draaien. Amy’s Legacy brengt een ode aan de muziek van Amy Winehouse. Zondag treedt de gewaardeerde lokale artiest Han Lebbink op met relaxte muziek van onder andere The Eagles en Lionel Ritchie.
Meer informatie over het Pulp Festival kun je vinden op www.pulpfestival.nl of via de socials.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.