Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Feestelijke viering 5-jarig bestaan Wonen bij September Twello

Feestelijke viering 5-jarig bestaan Wonen bij September Twello


Op 1 oktober 2016 opende Wonen bij September haar deuren aan de Hunderenslaan in Twello. Het prachtige monumentale ‘Huis Hunderen’ en het bijbehorende koetshuis kregen hiermee een nieuwe bestemming als woonhuis voor ouderen met dementie. José Driessen, al vijf jaar leidinggevende van dit prachtige woonhuis, vierde afgelopen weekend met bewoners, vrienden en familieleden van bewoners, buren, vrijwilligers en collega’s op feestelijke wijze het 5-jarig bestaan van het woonhuis.

Bij de start van Wonen bij September in Twello vijf jaar geleden waren er vijf bewoners en tien zorgmedewerkers. Al snel kreeg het woonhuis met in totaal negentien appartementen in Twello en omgeving meer bekendheid en vonden meer bewoners daar hun nieuwe thuis. De afgelopen jaren waren alle appartementen constant bewoond.  José Driessen: “Het mooiste compliment dat je kunt krijgen van een bewoner, is dat hij of zij na een vakantie tegen je zegt: “ik ben zo blij dat je weer thuis bent!”. Want ook al hebben wij een prachtige locatie, het gaat uiteindelijk om de warme zorg die wij kunnen geven aan onze bewoners. Dit doen we nu al vijf jaar met een heel fijn en betrokken team.”

Groot feest
Dit was natuurlijk reden voor een groot feest. En dat was het! Zo’n 100 bewoners, familie en verwanten, vrijwilligers, buren en vele medewerkers vierden het 5-jarig bestaan in Franse stijl. Het plein tussen het Landhuis en het Koetshuis was omgetoverd tot een soort Montmartre. Landelijk, brocante en sfeervol! Met portrettekenaars en landschapsschilders, een bloemenkraam waar prachtige corsages voor de bewoners werden gemaakt, een muzikaal trio dat vele stemmige chansons ten gehore bracht en ook muziek waar heerlijk op gedanst kon worden. En een prachtige deux chevaux in de voortuin! De gasten werden getrakteerd op heerlijke ‘Frans getinte’ hapjes en drankjes.

Joie de vivre
Iedereen heeft volop genoten van het samenzijn. “Na bijna twee jaar geen gezamenlijk feest te hebben kunnen vieren, was het enorm waardevol om elkaar weer eens te zien en te spreken. Het was een prachtig zonnige en geslaagde dag. “Joie de vivre”; deze dag heeft weer levensvreugde en glans gegeven aan het leven!”, aldus José.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.