Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Gemeente in de “bladcampagne”

Gemeente in de “bladcampagne”

BRUMMEN –

De gemeente Brummen is, in nauwe samenwerking met de groenaannemer, weer volop blad aan het ruimen. Dit doen we ongeveer 10 weken lang en volgens een strakke planning. Wij verwijderen daarbij blad van verharding en op gazons in onze kernen, op onze begraafplaatsen en sportvelden.

Op verharding is het verwijderen van het blad belangrijk voor de verkeersveiligheid. Natte bladeren kunnen zorgen voor gladde wegen. Ook zorgen we er zo voor dat straatkolken niet verstopt raken en het hemelwater goed weg kan. Door blad van gazons te verwijderen voorkomen we verstikking van het gras.

Hoe gaan we te werk

We gebruik bladblazers om het blad bij elkaar te blazen. Daarna wordt het door een klepel-zuigwagen achter een tractor of veegwagen opgezogen. Ook worden de fietspaden schoon geblazen met een bladblazer aan een tractor. Dit blad wordt terug geblazen in het de berm of het bos.

Waar laten we blad liggen

In beplantingen laten we het blad zoveel mogelijk liggen omdat het daar zorgt voor een prima voedingslaag. Blad biedt naast een schuilplaats voor dieren zoals egels en regenwormen. Vogels zijn natuurlijk ook gek op een laag blad waar van alles in te vinden is om te eten of een nest mee te bouwen. Blad zoveel mogelijk laten liggen in uw tuin is dus zeker ook een tip voor thuis.

Compost

Het verzamelde blad wordt  afgevoerd en vervolgens verwerkt tot compost. Een deel van het blad gaat naar Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen. En een deel wordt aangebracht in nieuw te planten bosplantsoenvakken als verrijking van de bodem.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.