Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Voorst zoekt Klimaatburgemeester

Voorst zoekt Klimaatburgemeester

De Nationale Klimaatweek vindt dit jaar plaats van 30 oktober tot en met 5 november. Totaal zijn er nu ruim 200 Klimaatburgemeesters in zo’n 140 verschillende gemeenten.

In de gemeente Voorst heeft tot nu toe niemand zich nog gemeld om Klimaatburgemeester te willen worden. Het Klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen; ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven.

Klimaatburgemeesters gaan een belangrijk onderdeel worden van de Nationale Klimaatweek (NKW), die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd. Nederland wordt dan actief voor een beter klimaat.

Klimaatburgemeesters dienen hun plaats- en buurtgenoten te inspireren om bewuster te leven door energie te besparen en om de CO2 binnen aanvaardbare waarden te verminderen.

Ook activiteiten organiseren en verhalen delen is een onderdeel van de Nederlandse Klimaatweek. Hier wordt vorm aangegeven samen met de overheid én bedrijven en organisaties die als Klimaatsupporter zijn aangesloten.

Zou je Klimaatburgemeester willen worden van de gemeente Voorst of ken je iemand die voor deze functie bij uitstek geschikt is. Kijk dan voor meer informatie over wat het Klimaatburgemeesterschap zoal inhoudt en ook hoe aanmelden mogelijk is op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.