Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Gemeenteraad Brummen stemt voor nieuwe wethouder

Door het vertrek van wethouder Annika van Klinken, die ervoor heeft gekozen om weer in het onderwijs te gaan werken, moest er een nieuwe wethouder worden gezocht om het Brummense college van B&W weer op sterkte te krijgen.

Fractievoorzitter Margo van Enck-Hulleman (PvdA) heeft daarvoor de Apeldoornse Yasemin Çegerek voorgedragen. De 45-jarige politica heeft ervaring als raadslid in ondermeer Enschede en zat ook in de Tweede Kamer. De fractievoorzitter benoemde haar menselijke karakter en het vermogen om samen te werken.

Mevrouw Çegerek is geen inwoner van de gemeente Brummen, maar heeft voor de duur van één jaar ontheffing gekregen van deze zogenoemde ‘ingezetene’ verplichting.

Al in een eerder stadium werden de geloofsbrieven beoordeeld en bleken er geen belemmeringen te zijn om Yasemin Çegerek voor te dragen als nieuwe wethouder in de gemeente Brummen.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 september moesten de aanwezige raadsleden hoofdelijk hun stem uitbrengen. Direct na de stemming heeft Merijn van As (CDA), namens de stemcommissie, de uitslag bekend gemaakt: Er zijn 17 stemmen uitgebracht, die zonder uitzondering in het voordeel waren van de Yasemin Çegerek.

Bij burgemeester van Hedel werd de ambtsgelofte afgelegd, waarna de installatie van Yasemin Çegerek als wethouder van Brummen, een feit was. In haar korte toespraak na de beëdiging gaf ze aan dat ze zich zichtbaar wilde opstellen in de gemeente Brummen en bij de diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente.

Rutger Jongejan

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.