De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Hofleverancier aan Hekkers & van ‘t Spijker V.O.F. te Posterenk.

Hofleverancier aan Hekkers & van ‘t Spijker V.O.F. te Posterenk.

Felicitaties en bloemen in de Molenallee 5 in Posterenk voor Hekkers & van ‘t Spijker V.O.F. Deze antiekrestaurateur en meubelmakerij mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikte burgemeester Paula Jorritsma-Verkade op 18 maart 2022 de oorkonde en het daarbij behorende predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uit aan de eigenaren, de heer Robin Willemsen en de heer René Westerveld.

Het predicaat Hofleverancier was aangevraagd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. De burgemeester blikte in haar toespraak terug op de rijke historie van het bedrijf. Het bedrijf startte in 1922 op een zolderkamer in “het bergkwartier” te Deventer de meubelwerkplaats. Vanwege de grote logistieke veranderingen in “het bergkwartier” werd de bereikbaarheid lastiger en besloot Hekkers & van ’t Spijker, na 85 jaar in het oude stadscentrum van Deventer gevestigd te zijn geweest, de stad te verlaten voor de gemeente Voorst.  Sinds 2007 is dit mooie bedrijf met een fijne werkplaats gevestigd in Posterenk. Na de toespraak van de burgemeester werd het wapenschild onthult, dat een mooie plek krijgt aan de gevel van het bedrijfspand.

Op basis van de rijke historie, de goede reputatie door de jaren heen èn het 100 jarig bestaan, blijkt dat Hekkers & van ‘t Spijker V.O.F., gedurende een zeer lange periode een vooraanstaande plaats in de gemeente Voorst en de regio inneemt.

Predicaat Hofleverancier
De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en daarnaast minimaal honderd jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.