Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Ini Wolters eert het dialect bij Mo’j is Luusteren

Vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus is Ini Wolters uit De Vecht te gast in het dialectprogramma Mo’j is Luusteren. Elke maand komt zij naar de studio van VoorstVeluwezoom om gedichten en verhalen te laten horen én hoe bijzonder het klinkt als dit in de streektaal wordt gesproken. Zij eert hiermee de taal die velen van hun ouders hebben meegekregen. 

Ini Wolters laat horen hoe in het dialect veel gebeurtenissen zo fraai kunnen worden weergegeven. Ze maakt gebruik van boekjes en publicaties die in de loop der jaren – maar ook recent – zijn verschenen. Haar verhalen en gedichten worden afgewisseld met gezellige dialectplaatjes.
In het tweede uur komt weerman Mark Wolvenne aan het woord over het kwakkelende zomerweer, er is een voordracht uit Twente en in het shantykwartier, zeemansliedjes van de Eemslander Shanty’s

Mo’j is Luusteren wil ook graag aandacht besteden aan evenementen en activiteiten in de dorpen in ons luistergebied. Een mailtje kan gestuurd worden naar de samensteller, mkobussen@hetnet.nl of naar redactie@voorstveluwezoom.nl Er zijn geen kosten aan verbonden.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.