Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kinderboekenweek start bij De Kopermolen

Kinderboekenweek start bij De Kopermolen

Dit jaar wordt de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober georganiseerd en heeft elke keer een ander thema. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis‘. Tijdens de periode van Kinderboekenweek trekken leerkrachten en leesmediacoaches van de bieb samen op. Het uiteindelijke doel is om een programma samen te stellen voor alle groepen van de basisschool.

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerende campagne dat al sinds 1955 het kinderboek, geschreven in de Nederlandse taal, promoot. De periode – tien dagen – wordt georganiseerd door de CPNB dat staat voor Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Boeken zijn een belangrijke bron van verschillende gezichtspunten en kunnen gesprekken een stimulans geven om te vertellen over thuis. Een schrijver zou bij uitstek geschikt kunnen zijn om een gesprek te starten.

Diverse schrijvers bezoeken de gemeente Voorst. Wethouder Wormskamp zal de eerste schrijver – Saskia Halfmouw – in de gemeente Voorst ontvangen op woensdag 4 oktober om 08.45 uur op bassischool De Kopermolen. 

Andere schrijvers die de verschillende scholen in de gemeente Voorst bezoeken zijn Martine Letterie, Lizelot Versteeg, Annet Jacobs, Mark Haayema, Barbara Scholten en Evelien van Dort.
Meer informatie over de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek kun je vinden op www.bijdebieb.nl Kinderen zich aanmelden via de agenda.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.