Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Komend weekend is ‘Nacht van de Nacht’

Komend weekend is ‘Nacht van de Nacht’

De landelijke manifestatie ‘Nacht van de Nacht’ wordt elk jaar georganiseerd in het laatste weekend van oktober als ook de klok verzet wordt van zomertijd naar wintertijd. Natuur- en milieufederaties vragen tijdens ‘Nacht van de Nacht’ aandacht voor de toenemende lichthinder. Deze lichthinder zorgt ervoor dat de donkere sterrenhemel minder zichtbaar wordt. Aan deze manifestatie wordt onder meer ook deelgenomen door de sterrenwacht Bussloo.

Op vrijdagavond 27 oktober organiseert de sterrenwacht een publiekslezing door Jaap van ’t Leven met als titel ‘Saturnus: Lord of the Rings?’. Mooie beelden worden getoond van de planeet met zijn bijzondere ringenstelsel en de vele manen. Bij helder weer kan het publiek met de telescoop van de sterrenwacht zelf de planeet Saturnus met zijn ringen waarnemen.

Zaterdagavond 28 oktober is er een extra openstelling van de sterrenwacht Bussloo naar aanleiding van de ‘Nacht van de Nacht’. Alex Scholten verzorgt een presentatie over de Maan en de invloed van licht op de sterrenkundige waarnemingen. Die avond is het tussen 21.35 en 22.54 uur Volle Maan én is ook een gedeeltelijke maansverduistering zichtbaar.

De Volkssterrenwacht Bussloo is beide avonden vanaf 19.30 uur geopend. Meer informatie is te vinden op www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.