Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kunnen lezen en schrijven is belangrijk

Kunnen lezen en schrijven is belangrijk

De week van Lezen en Schrijven is al even geleden. Vier wethouders uit de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen waren in september aanwezig bij een taalles in hun gemeente. Aan iedere wethouder werd gevraagd de stelling ‘Kunnen lezen en schrijven is belangrijk want …’ aan te vullen.

Dat is inmiddels door de wethouders gebeurd, onder meer door wethouder Peter Wormskamp (zie foto) van de gemeente Voorst. Deze vier stellingen staan op één banner en zijn als cadeau aan de gemeenten uitgereikt. De banners staan nu in ieder gemeentehuis en in iedere vestiging van BIJ de bieb.

Met de bijdragen van de wethouders op deze stelling wil BIJ de bieb iedereen informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van kunnen lezen en schrijven.

Mariël Schotpoort is coördinator Taalhuis en zegt: “In de vier gemeenten waarin wij actief zijn, zijn er best veel mensen die lezen en/of schrijven lastig vinden. Vaak vinden mensen het een taboe om hierover te spreken. Lang niet iedereen weet dat je bij het Taalhuis gewoon binnen kunt lopen om vragen over taal te stellen of om hulp te zoeken.
Bij het Taalhuis is iedereen welkom die (beter) wil leren lezen, rekenen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of Nederlands jouw moedertaal of tweede taal is. De hulp van het Taalhuis is voor iedereen en is gratis.”

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.