De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kunstenaars uit de regio exposeren

Kunstenaars uit de regio exposeren

Kunstenaars van ART-Brummen verzorgen een jubileumexpositie in galerie ’t Arthuus in Loenen. Deze is elk weekend geopend. De kunstroute is op zaterdag 29 en zondag 30 juli. De ateliers zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor het eerst in het 21-jarig bestaan van ART-Brummen verzorgen de kunstenaars een grote, gezamenlijke expositie. Galerie ’t Arthuus van deelnemend kunstenaar Mieke Diekmann (zie foto, haar kunstwerk Butterfly) in Loenen leent zich hier goed voor. De expositie is in de weekenden van juli en augustus te bekijken.

De Stichting ART-Brummen is een samenwerking van 9 kunstenaars en organiseert 4 open atelier weekenden per jaar. De andere kunstenaars zijn: Marieke Ruijgrok, Annelies van der Drift, Piet van Middelaar, Joop van Ulden, Emeke Buitelaar, Annie Elissen, Otto Koedijk, Mieke Diekmann en Rob Kuulkers.

Bij galerie ’t Arthuus start de kunstroute op zaterdag 29 en zondag 30 juli. Naast de expositie is in de galerie én tuin werk te vinden van Mieke Diekmann. Marieke Ruijgrok werkt met papier, pulp en linnen. Haar beelden zijn hier ook te zien en haar landschapsschilderijen. Annelies van der Drift speelt met verbeelding. Kunst, cultuur, natuur en leven zijn inspiratiebronnen voor haar veelzijdige kunst. Rob Kuulkers laat foto’s en multimediawerk zien en Ans te Kamp is gastexposant en toont o.a. handbeschilderd porselein en aardewerk.

Verder is Otto Koedijk actief met zijn houtdraaiwerk. Te gast is Jelle van de Ridder, die zijn landschapsschilderijen exposeert, waar hij magische momenten in wil vangen. Bij Annie Elissen staat de mens centraal en laat zij haar schilderingen op glas en porselein zien. Dagmar Schneider staat te hakken en te werken aan een beeld. Bij Joop van Ulden zijn veel vogelhuisjes en voedertafels te vinden. Hij kan het spelen met klei niet laten en maakt ze met veel plezier. In het atelier van Emeke Buitelaar staan symboliek en ontmoeting centraal in haar kleurrijke schilderijen en mozaïeken. Piet van Middelaar heeft stenen met een verhaal, hij schildert en is hij schrijver. Meer informatie is te vinden op art-brummen.nl
21 jaar ART-Brummen: Joop van Ulden deelnemer van het eerste uur, Annelies van der Drift deelneemster vanaf begin dit jaar, qua deelnemers heeft de route zich in de loop der jaren telkens vernieuwd, wat het voor de bezoekers aantrekkelijk maakt. Net als het kijkje in de ateliers waar de kunst ontstaat en de gesprekken met de kunstenaars, welke soms als daar tijd voor is zelfs aan het werk zijn. Vaak is er nieuw werk van de kunstenaars te bewonderen net als werk van diverse gastexposanten op diverse locaties.21 jaar staat voor volwassen worden, maar voor de vrijheid van creëren moeten de kunstenaars het spelende kind wat in hun wezen verstopt zit behouden.

In de maanden juli en augustus 2023 is de jubileumexpositie bij Galerie ’t Athuus in Loenen aan de Eerbeekseweg 13a, elk weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
De open atelier route van eind juli (29 & 30 st.) gaat ook dan gewoon door, dit weekend is het dan extra aantrekkelijk om in Loenen te beginnen en daarna uit te waaieren naar de andere ateliers.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.