Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Lezen is scoren! Eindsignaal klinkt in de gemeente Voorst!

Lezen is scoren! Eindsignaal klinkt in de gemeente Voorst!

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met het project ‘Lezen is scoren!’ hebben Voorst Actief en de Bibliotheek zich samen ingezet voor dit lees- en beweegproject bij diverse basisscholen in de gemeente Voorst.

Leren, lezen en gezond blijven!

Het project Lezen is scoren! bundelt lezen en sport voor leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisschool. Een lees- en sportproject van ongeveer zes weken. Tijdens deze periode bezocht de buurtsportcoach Rinse Procee en leesconsulent Elina Veldink de groepen regelmatig en werd er gesproken over lezen en bewegen. Uiteraard werd er overgegaan tot actie! Vanaf week één hing er een grote poster in het klaslokaal waarop de kinderen een sticker konden plakken voor ieder gelezen boek. Doel was om de poster zo vol mogelijk te krijgen met stickers. Tijdens het project werden leerlingen geïnspireerd over hoe je lezen en bewegen kunt combineren. Ook las de buurtsportcoach een stukje voor uit zijn favoriete boek. Voorst Actief en de Bibliotheek trokken hierbij gezamenlijk op. Lezen en bewegen kun je namelijk prima combineren!

Hoe doe je dat?

Lees eens een boek in de rust, doe eens een slalom om tien boeken of lees een hele bladzijde terwijl je push-ups doet! De leerlingen waren enthousiast over het project en het wedstrijdelement. Een aantal leerlingen vroegen zelfs om boeken over bepaalde sporten. Superleuk! De kinderen deden een poging om de school met de meest gelezen boeken te worden.

Samen sterk!

Veel basisscholen deden mee aan dit lees- en beweegproject maar nog niet allemaal. De samenwerking tussen Voorst Actief en de Bibliotheek staat inmiddels ‘als een huis,’ daarom proberen beide organisaties nog meer basisscholen in de gemeente te enthousiasmeren om mee te doen aan ‘lezen is scoren!’ Want: wie leest, die scoort!

Meer informatie

Bij zowel Voorst Actief als de Bibliotheek Brummen|Voorst is meer informatie op te vragen hierover. Stuur gerust een e-mail met je vraag naar info@bibliotheekbrummenvoorst.nl.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.