Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nieuw gebied met loslopende apen in Apenheul

Nieuw gebied met loslopende apen in Apenheul

VoorstVeluwezoom/RTV794, Herman Woudenberg – Leerlingen van een aantal Apeldoornse schoolklassen hebben 21 juni op feestelijke wijze een nieuw gebied met loslopende apen in de Apenheul geopend. In aanwezigheid van directeur Apenheul Roel Welsing en ecoloog Sterrein Smalbrugge en de leerlingen werden de handen uit de mouwen gestoken. Het leefgebied voor de twee nieuwe loslopende apensoorten werd verrijkt door het planten van diverse planten en bomen. De nieuwe apensoorten zijn de West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins.

Apenheul heeft een indrukwekkend nieuw gebied ontwikkeld waar natuur, biodiversiteit en duurzaamheid centraal staan. In het gebied – aan het eind van het park – kunnen bezoekers zich vanuit verschillende perspectieven verwonderen over de schoonheid van de natuur. Oog in oog komen te staan met de nieuwe loslopende apensoorten is maar zo mogelijk en maakt de bezoeker zeker een ervaring rijker.

Sterrin Smalbrugge was onder andere als herpetoloog (reptielendeskundige) en schrijfster aanwezig. Zij studeerde af aan de Wageningen Universiteit en bestudeert reptielen en amfibieën over de hele wereld. Sterrin is ervaren in het hanteren van reptielen, waaronder gifslangen en krokodillen. Zij schreef twee kinderboeken, het grote reptielenboek en Sterrins reptielenreis zijn spannende boeken voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het grote reptielenboek was een thematitel van de kinderboekenweek 2022. Vorig jaar is haar eerste volwassenenboek: Het fascinerende leven van reptielen verschenen.
Meer informatie over de Apenheul vind je op www.apenheul.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.