Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nieuwe coördinator actief bij Geheugensteunpunt

Nieuwe coördinator actief bij Geheugensteunpunt

Deze maand heeft Heidi Nusselder afscheid genomen als coördinator van het Geheugensteunpunt in de gemeente Brummen. Nusselder heeft zes jaar gelden het geheugensteunpunt (mede) opgezet en ontwikkelt tot de mooie voorziening die het vandaag de dag is. In de bibliotheek in Eerbeek gaf zij op 9 december (haar laatste werkdag) het spreekwoordelijke stokje over aan haar opvolger, Wendie Derks. Dit gebeurde onder toeziend oog van de vaste bezoekers en een aantal vrijwilligers uit het team van het Geheugensteunpunt.

De wisseling in het coördinatorschap is niet de enige verandering die heeft plaats gevonden. Ook is er een nieuwe locatie van de activiteiten in Eerbeek. Sinds december is het Geheugensteunpunt iedere donderdagochtend te vinden in de Hans Broer-zaal van de bibliotheek aan de Colden-hovenseweg in Eerbeek. Tussen 10.00 en 12.00 uur vind daar wekelijks de ontmoetingsochtend plaats voor mensen met geheugenproblemen of (een vermoeden van) dementie. Vanaf januari zijn er vanwege uitstroom weer mogelijkheden om bij deze groep aan te sluiten.

In Brummen blijft de wekelijkse ontmoetingsochtend op maandagochtend plaatsvinden in Plein 5. Hier is de groep deelnemers momenteel vol. Dit heeft te maken met de geldende coronamaatregelen. Die hebben tot gevolg, dat de bijeenkomsten op dit moment in een kleinere groep met inachtneming van de 1,5 meter afstand plaats vinden. Ondanks deze beperking is het Geheugensteunpunt vooral blij dat deze voorziening wel open kan blijven. 

Tussen Kerst en Oud & Nieuw is het Geheugensteunpunt een week gesloten. In het nieuwe jaar word er een frisse start gemaakt en kunnen bezoekers en mantelzorgers weer bij het geheugensteunpunt terecht. Voor ontmoeting & geheugenactivering of voor informatie & advies. Ook gaan er in het voorjaar van 2022 weer verschillende ondersteuningsgroepen van start. In februari start de gespreksgroep voor mantelzorgers. Deelnemers volgen met elkaar 5 workshops onder leiding van deskundige gesprekleiding. Deze workshops vinden eens per maand plaats in de Bibliotheek in Eerbeek. Met elkaar staan zij stil en wisselen ze ervaringen uit over thema’s, waar zij vanuit hun rol mee te maken krijgen. In maart wordt er een (basis)cursus dementie georganiseerd voor mantelzorgers. Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten die gegeven worden in Plein 5 in Brummen. Vanaf maart gaan ook de Brein Beweeggroepen in zowel Eerbeek als Brummen weer van start. Dit zijn lotgenotengroepen  voor mensen met geheugenproblematiek of (een vermoeden) van dementie. Gecombineerd met bewegen onder leiding van een fysiotherapeut. Bij alle genoemde groepen die dit voorjaar van start gaan, zijn nog enkele  plekken vrij. 

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met coördinator Wendie Derks. Doe dit via mailadres brummen@geheugensteunpunt.nl en telefoonnummer 06 – 28457299.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.