De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nijbroeks dorpsfeest gaat van start

Nijbroeks dorpsfeest gaat van start

Het schilderachtige dorp Nijbroek staat aan de vooravond van het jaarlijks dorpsfeest. Het festijn met diverse activiteiten – plezier en vertier – voor alle leeftijden staat bekend onder de naam Dikke Mik Festijn.
Het driedaags festijn in Nijbroek duurt van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 augustus.

De woorden Dikke Mik werd ooit gebruikt voor ‘volle maag’. Had iemand destijds geen honger dan zei je ‘dikke mik’. Later werd het voor positieve dingen gebruikt, zoals bijvoorbeeld ‘die twee zijn dikke mik met elkaar’, die twee zijn goed bevriend. Deze tijd van het jaar wordt er in veel dorpen een feest (Dikke Mik Festijn) georganiseerd dat in het teken stond/staat van geslaagde oogsten.

Voor wat het programma betreft, dat bestaat uit een optreden op donderdagavond van Karel van de Kate en de Hoolter Korhanen. Vrijdagmiddag diverse activiteiten voor de kids. Vrijdagavond een Tiroler Party.
Zaterdag een Engels ontbijt, theater en buggyrace, een schutterij of de vogelshow. ’s Avonds landen er parachutisten in het weiland en daarna start het slotfeest met de band ‘Barcode’. Alle dagen is de toegang gratis en er is een kermis.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.