Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Oener Koefeest met familieweide + cross

Oener Koefeest met familieweide + cross

Dit jaar start het Oener Koefeest op donderdag 19 oktober met een aantal vernieuwingen. De gebruikelijke veetentoonstelling is aanwezig, maar er is nu ook een Familieweide, naar een idee van voorzitter Arno Berghorst. Bij een vorige vernieuwing – de Cross – in 2010 was Teuni Nooteboom als oud-voorzitter betrokken. Teuni Nooteboom was 24 jaar bestuurslid, waarvan 17 jaar als voorzitter, maar blijft wel als vrijwilliger en adviseur aan het evenement verbonden.

Op de Familieweide vinden in een tent diverse activiteiten gebundeld plaats. Hierbij is veiligheid belangrijk voor de organisatie en heeft hier ook de nodige aandacht aanbesteed. In de weide vinden diverse kinderspelen plaats, waardoor samen met de cross, bijvoorbeeld het gezin kan genieten.

De cross heeft dit jaar elf klassen met als blikvanger de Dakar-sectie. In een andere tent aan de Kerkweg is de Oener Koefeest Veekeuring (zie foto van Emma Brendeke). De Rommelmarkt wordt dit jaar in en om het Kulturhus georganiseerd. Door het toevoegen van nieuwe elementen probeert de organisatie een goede basis te creëren voor het – gratis – Oener Koefeest.

Het Koefeest begint al op 18 oktober om 13.00 uur met een voetbaltoernooi voor schoolkinderen en een prestatieloop. ’s Avonds is er een uitgebreid programma met een aflevering van Oene Got Talent, de Koefeest Muziekbingo en de Avond van Oene. De bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld dat voor velen een bindmiddel is binnen de Oener dorpsgemeenschap.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.