De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Open Monumenten Dagen

Open Monumenten Dagen

De Open­ Monumenten Dagen ­worden dit jaar weer gehouden in een groot aantal gemeenten op ­zaterdag­ 9 september en zondag 10 september van­ 10.00­ tot ­17.00­ uur.­ Het­ comité­ Open Monumentendag­ Voorst heeft samen ­met diverse organisaties en monument­-eigenaren ­een gevarieerd programma georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Levend Erfgoed’.

Dé aanleiding is dat 20 jaar geleden het Unesco-verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed werd gesloten. Immaterieel erfgoed bestaat uit culturele gebruiken, sociale gewoonten, tradities, bijzondere kennis en ambachtelijke vaardigheden die van generatie op generatie worden overgedragen en zo cultureel erfgoed zijn geworden. Er ­zijn allerlei activiteiten, zoals opengestelde ­monumenten,­ wandel- ­en ­fietsroutes, ­tentoonstellingen,­ demonstraties ­en er is een­ hapje ­en­ drankje­ bij­ diverse­ monumenten.­ Op ­zondag­ 10­ september­ zijn ook een aantal­ monumenten­ te ­bezoeken. Tijdens Open Monumentendag kun je bij de monumenten ook QR-bordjes aantreffen. Door de bordjes met je mobiel te scannen, krijg je direct meer informatie over het betreffende monument op je mobiel.

De Open Monumentendag van de gemeente Voorst wordt geopend op zaterdag 9 september om 09.30 uur door burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. De opening vindt plaats bij de jarige Havekes Mölle aan Havekespad 13 in Twello en zal extra feestelijk zijn, omdat de Havekes Mölle haar 125-jarig bestaan viert. Ter ere van het 125-jarig bestaan heeft de Havekes Mölle een heus eigen biertje gebrouwen. Het eerste exemplaar wordt tijdens de opening aan de burgemeester overhandigd.

Het uitgebreide programma – van het comité­ Open Monumentendag­ Voorst – kun je vinden op www.openmonumentendag.nl/comite/voorst en in het Voorster Nieuws.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.