De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Open Tuinen in Nijbroek en Wilp

Open Tuinen in Nijbroek en Wilp

In het weekend van 15 én 16 juli kan de liefhebber van verschillende mooi aangelegde tuinen terecht in de Roode Hoeve in Nijbroek en De Prunushof in Wilp.

De Roode Hoeve: de tuinen liggen rondom een meer dan 100 jaar oude IJsselhoeve. Lange paden door wilde grassen laten je het landschap met de schaapskudde beleven. Door de boomgaard komt men aan de voorzijde van de hoeve, waar weelderige borders op kleur, omsloten door hagen en oude bomen liggen. Voor het huis bieden ronde bloemborders een divers uitzicht.

• Zaterdag 15 juli van 10.00 tot 17.00 uur kun je de tuinen van De Roode Hoeve in Nijbroek gelegen aan de Middenweg 14 bezoeken. Info: tuinenderoodehoeve.nl

De Prunushof is een verzamelaarstuin van ca. 1,5 ha met naast Japanse sierkersen en pioenen een groot assortiment bomen, heesters en als lage beplanting een grote variatie vaste planten. In de fruitboomgaard worden verschillende soorten fruit en walnoten gekweekt voor onder meer eigen gebruik. Door de enorme variatie aan bomen en planten wordt een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit van de natuur en trekt de tuin steeds meer vogels en insecten aan.

• Zaterdag 15 en zondag 16 juli van 11.00 tot 17.00 uur kun je De Prunushof in Wilp gelegen aan de Voorstersteeg 26 bezoeken. Info: deprunushof.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.