De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Paardenspektakel in Beekbergen

Paardenspektakel in Beekbergen

Het Paardenspektakel in Beekbergen staat op punt van beginnen. De laatste werkzaamheden worden op dit moment verricht om alles in gereedheid te brengen voor de internationale menwedstrijden en het Nederlands Kampioenschap voor vierspannen en Paramenners. Het publiek kan genieten van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli van de beste menners.

Vandaag is de veterinaire keuring en de wedstrijd start donderdag 27 juli. De dressuur staat de eerste twee dagen in de schijnwerpers. De marathon is zaterdag met twee nieuwe hindernissen en natuurlijk de waterpartij. Alle marathonhindernissen zijn gesitueerd rond het hoofdterrein, zodat de favoriete menner gevolgd kan worden in alle hindernissen. Zondag 31 juli staat in het teken van het laatste wedstrijdonderdeel, de vaardigheidsproef. Het programma van de slotdag wordt opgeluisterd met een tuigpaardenwedstrijd om de Bertus van Tergouw Bokaal.

Het deelnemersveld bestaat uit circa 100 deelnemers en komt uit de hele wereld. Het grootste aantal deelnemers omvat de tweespannen. De landenwedstrijd voor vierspannen en de wereldbekerkwalificatie kent ook een groot aantal starts. Wereldkampioen vierspan Boyd Exell en Martin Hölle met tweespan zullen ook hun vaardigheden laten zien.

Voor de tweespannen is Beekbergen belangrijk in aanloop naar het WK dat plaatsvindt in september in Frankrijk. In 2025 wordt Beekbergen het podium voor dit WK. De vierspannen kunnen wereldbekerpunten verdienen dit jaar en er is een landenwedstrijd in Beekbergen. De Nederlandse vierspanrijders gaan de strijd aan om het Nederlands kampioenschap, waarbij Bram Chardon deze verdedigt. Ook de Paramenners strijden om de Nederlandse titel.

Tijdens het Paardenspektakel is er een Country Fair met winkeltjes en foodtrucks. De jongste bezoekers kunnen zich vermaken in het Kidsdorp en kunnen meedoen aan allerlei activiteiten, van ponyrijden tot springkussen. In het Kidsdorp zijn er zaterdag en zondag shows van YouTube-sterren Lavitana en Mylittleponies. Vrijdagavond is er een Charity-dinner voor de goede doelen Stichting Leergeld Apeldoorn en Parapaard. Zaterdag – na de marathon – kunnen de bezoekers genieten van een bijzondere show van de Veluwe Hunt. Tenslotte op alle dagen is de toegang gratis. Voor meer informatie kun je terecht op caibeekbergen.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.