De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Paul Mac-Kenzie expositie

Paul Mac-Kenzie expositie

Het fotografencollectief De Salon organiseert eens per jaar in samenwerking met Stichting Cultuur Kleine Noordijk, de Mac-Kenzie expositie met als onderwerp straatfotografie. Dit ter nagedachtenis én als dank aan Paul Mac-Kenzie (zie foto), die graag het eerste lid had willen worden, maar helaas de oprichting niet meer heeft kunnen meemaken. Paul heeft aan De Salon zijn gehele verzameling apparatuur, printers, papier, lijsten en passe-partouts nagelaten.

Dit jaar is de eerste editie van de expositie. De opening werd verricht door zijn vrouw Marian Mac-Kenzie. Het thema van Paul was de straatfotografie. Hij was graag in Amsterdam. Op zijn geliefde plek in de Haarlemmerstraat heeft hij veel foto’s gemaakt. De leden van De Salon zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en hebben speciaal ter voorbereiding voor deze expositie een workshop gevolgd.

Naast de expositie, die in de geheel nieuwe galerie zal plaatsvinden, tonen de leden ook hun vrije werk in de stallen en in het theater van de Kleine Noordijk. De expositie is te bezichtigen: van 7 juli t/m 30 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De Klein Noordijk vind je aan de H.W. Iordensweg 89 in Wilp.
• VoorstVeluwezoom/RTV794, door Herman Woudenberg

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.