Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Piet Groters vertelt in Moj’s is Luusteren alles over bloembollen

Piet Groters vertelt in Moj’s is Luusteren alles over bloembollen

Vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober is tuinman Piet Groters uit Twello present in de studio van streekomroep VoorstVeluwezoom. In Mo’j is Luusteren – hét dialectprogramma van de regio – vertelt hij uitvoerig wanneer en hoe de bloembollen geplant dienen te worden. 

Veel luisteraars zijn wellicht in het prachtige bloemenpark De Keukenhof geweest. Daar krijg je een goede indruk van de vele soorten bloembollen die er zijn. De tulp is natuurlijk de bekendste. Door veredeling zijn er nu varianten van hoog tot laag en in alle mogelijke kleuren en met verschillende namen. Maar is het ook gelukt om een zwarte tulp te kweken. Naast de tulpen vertelt tuinman Piet Groters ook over de vele andere soorten die nu geplant kunnen worden.

In het tweede uur komt weerman Mark Wolvenne aan het woord. Het spelletje Krek wa’j zek wordt vaak met de weerman gespeeld. Er is ook een voordracht uit Overijssel en in het shantykwartiertje zout- en zoetwaterliedjes van het ‘SOS Matrozenkoor‘ uit Apeldoorn. 

Mo’j is Luusteren is te horen op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Een herhaling van het dialectprogramma kunt u beluisteren op woensdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.