De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

PRINSESSENDAG 2021

PRINSESSENDAG 2021

Op 2 augustus 1945 landen de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet met hun moeder prinses Juliana op vliegveld Teuge. Ze komen naar huis, terug uit Canada. De oorlog in Europa is voorbij en ons land is weer veilig genoeg om je kinderen weer thuis te laten komen.

Op 1 augustus 2021, een jaar later dan gepland, wordt de eerste Prinsessendag op Teuge Airport gehouden. Dat vindt plaats op de plek waar de prinsessen in 1945 weer Nederlandse grond onder de voeten kregen. Op de Prinsessendag wordt het verhaal van vrede, veiligheid en verbondenheid verteld in activiteiten voor jong en oud, vooral met de blik vooruit: naar een toekomst met nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Vliegtuigen en voertuigen zoals die in 1945 aanwezig waren, herinneren aan de terugkeer. De thuiskomst wordt op allerlei manieren in beeld gebracht.

Vanwege de huidige beperkingen voor evenementen, theatervoorstellingen etc. is gekozen voor een digitale aanpak. De theaterproductie in Skydeck is streamend te volgen, gratis en wel. Het verhaal wordt door jongeren verteld. Zij kijken terug op de oorlog in verhalen, verbazen zich en zoeken mogelijkheden voor hun toekomst. Afhankelijk van de dan geldende beperkingen kan worden besloten om enkele presentaties voor het publiek toegankelijk te maken.

De Prinsessendag zal een jaarlijks evenement op het vliegveld worden, waarbij vrede, vrijheid en verbondenheid worden gevierd. Dat gebeurt samen met en door de bedrijven en organisaties die op de luchthaven zijn gevestigd.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.