De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Recordaantal aanmeldingen voor de Hartstocht

Recordaantal aanmeldingen voor de Hartstocht

Hartstichting stimuleert bewegen met Hartstocht en Hartstocht Radio

Meer dan 15.000 mensen hebben zich aangemeld voor de Hartstocht en gezamenlijk al meer dan 250.000 euro opgehaald voor hartenonderzoek. Het wandelevenement gaat op 10 april van start vanuit hun eigen voordeur en is 100% coronaproof. Het is een goed teken dat veel mensen in beweging komen, want het draagt bij aan een gezonde leefstijl en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat je 2 keer zoveel kans hebt op hart- en vaatziekten door veel stil te zitten. Elke dag rustig een half uurtje wandelen verlaagt je bloeddruk en de conditie van je hart en bloedvaten gaan er aanzienlijk op vooruit.

De Hartstocht van de Hartstichting

Niet voor niets daagt de Hartstichting Nederland opnieuw uit om in beweging te komen. Wandelen is populair. Daarom organiseert de Hartstichting op 10 april voor de tweede keer de Hartstocht. Wandelen vanuit je voordeur, waarbij de route via een app beschikbaar wordt gesteld. Deelnemers genieten tijdens de wandeling van Hartstocht Radio met verhalen van ervaringsdeskundigen, BN’ers, deelnemers en verzoeknummers.

De Hartstocht Podcast

De Hartstichting stimuleert niet alleen wandelen op 10 april, maar zorgt ervoor dat je goed getraind voor de start verschijnt. En je trainingen worden leuker met de Hartstocht Podcasts. In een serie van 6 Hartstocht podcasts, komen wandelaars alles te weten over het hart. Presentatrice Evelien de Bruijn (Radio 10) gaat in gesprek met ambassadeurs van de Hartstichting, de wetenschap en met experts die alles vertellen over de effecten van wandelen op je lichaam (hart) en geest.

Over de Hartstichting

De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. We financieren onderzoek, geven steun en voorlichting aan patiënten en willen extra levens redden bij een hartstilstand.

Over de Hartstocht

Hartstocht op 10 april is de kick-off van de collecteweek. Wij zijn overweldigd door het aantal aanmeldingen en hebben hierdoor geen startpakketten en medailles meer beschikbaar. Er zijn nog wel tickets beschikbaar! Op vrijdag 9 april om 17:00 uur zijn de inschrijvingen gesloten. Meld je voor die tijd aan, kies je afstand 5, 10, 15, 20 of 30 km en start vanuit je eigen voordeur of plek naar keuze. Samen met onze partners Becel, Healthy Fest, eRoutes, KWBN, Fitbit, MIC, SamenGezond en ambassadeurs geven we je tips op het gebied van een hartgezonde leefstijl.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.