De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Redactieproef RTV794/VoorstVeluwezoom succesvol halverwege

Redactieproef RTV794/VoorstVeluwezoom succesvol halverwege

Van de samenwerkende redactie RTV794/VoorstVeluwezoom, Gert Foekens

De samenwerkende omroepen RTV794 (Heerde/Epe) en VoorstVeluwezoom (Brummen/Voorst) hebben de uitdaging opgepakt om in de week van 12 tot en met 18 juni gemiddeld 5 nieuwsberichten per omroep te plaatsen op hun website.

Deze uitdaging is aangegaan om mogelijk voor 2024 een extra subsidie te krijgen van 250.000 euro om meer inhoudelijke berichten te kunnen plaatsen. De huidige week wordt gebruikt om voldoende punten te kunnen halen om voor deze subsidie in aanmerking te komen.

Enorme inzet

Het klinkt eenvoudig, maar met de huidige vrijwilligers is dit een behoorlijke aanslag op de tijd en creativiteit. Veel werk moet nu nog gebeuren naast het reguliere en betaalde werk. Niet alleen is besloten om zo goed mogelijk aan de eisen te voldoen maar ook om te kiezen voor goede inhoudelijke berichten. Voordeel daarvan is dat getoond kan worden dat er voldoende kennis en ervaring in huis is om zeer uiteenlopende onderwerpen “aan te kunnen vliegen”. Dus geen makkelijk 112-berichtje van een facebook pagina, maar inhoudelijke artikelen uit het brede maatschappelijke veld waarin we als omroepen actief zijn.

Hard werken

Dit niveau is met vrijwilligers gedurende een korte periode uitstekend te doen, maar op termijn is het niveau niet continue vol te houden zonder (deels) betaalde medewerkers in te zetten. Zo kan dit niveau nog verder worden opgevoerd, meer berichten, items, artikelen, reportages in aantal en ook in een steeds toenemende kwaliteit. De subsidie waar nu naar toe wordt gewerkt, kan hier uitkomst bieden. Ook testen we hoe we verder vorm kunnen geven aan de samenwerking in de gecombineerde redacties. Dit als basis voor de streekomroep Stedendriehoek. Het voorgaande krijgt vorm in de toekomst omdat er per 2025 een stelselwijziging zal worden doorgevoerd voor de lokale omroepen. Daarbij zal juist op het gebied van nieuwsredactie de samenwerking in de streek Stedendriehoek vorm moeten krijgen.

Toekomstvisie in beeld

De streek(omroep) gaat functioneren voor de gemeenten Brummen, Epe, Heerde, Voorst, Apeldoorn en Zutphen. De nu samenwerkende omroepen RTV794 en VoorstVeluwezoom menen dat ze de basis voor de streekomroep kunnen leggen en zijn actief om de samenwerking steeds verder te kunnen uitbouwen. Voor nu zijn we hard aan de slag om de 70 berichten te kunnen plaatsen.

U mag ons altijd komen helpen, mail naar redactie@rtv794.nl en we nemen contact op!

Linda Seinstra

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.