Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Samen Uit, Samen Thuis Stapavond

Samen Uit, Samen Thuis Stapavond

Ouders en hun kinderen (tussen 12 en 17 jaar) uit de gemeente Voorst kunnen donderdag 12 oktober met elkaar naar Pampus voor een avondje uit. Jongeren kunnen in het uitgaansleven te maken krijgen met diverse verleidingen. De Samen Uit, Samen Thuis Stapavond is er voor ouders en jongeren om afspraken te maken over alcohol- en middelengebruik. Tactus Verslavingszorg organiseert de avond.

Uitgaansgelegenheid Pampus is dan open om ouders en jongeren te ontvangen. Voor de ouders en hun kinderen tussen de 12 en 17 jaar is er een apart én gezamenlijk programma.

Over het waarom van deze avond zegt Gijs van Houwelingen (preventiewerker Tactus): “We zien dat jongeren op allerlei manieren worden verleid. Vaak en veel drinken, vapen, lachgas en feesten tot je erbij neer valt. Het komt allemaal op jongeren af.
Ouders zijn degene die hen hierin bij moeten staan en begeleiden. Deze avond is er om inspiratie op te doen voor ouders en hun kinderen om hier eens goed met elkaar over te praten. We kiezen daarom voor een stapavond die leuk, gezellig en leerzaam tegelijk is”.  

Er is gekozen voor 2 theatervoorstellingen. In de interactieve voorstelling voor ouders worden herkenbare situaties nagespeeld die vaak voorkomen in de opvoeding van pubers. Het zou ouders voor dilemma’s kunnen plaatsen. In het deel voor jongeren staan groepsdruk, middelengebruik en alcohol centraal.

Een kinderarts uit het Deventer Ziekenhuis zal aanwezig zijn en vertelt over wat hij zoal tegenkomt op de kinderafdeling als het gaat om dit onderwerp. Tijdens de voorstelling voor de ouders is er voor de jongeren in en om Pampus een activiteit.

De avond wordt afgesloten met de Grote Uitgaansquiz. De ouders en de jongeren kunnen hierbij hun kennis testen over middelengebruik, trends en rages.

Aanmelden voor deze avond kan bij Kars Schuiten van Tactus Verslavingszorg via k.schuiten@tactus.nl Vermeld naam, school van de jongere en met hoeveel volwassenen en jongeren je komt.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.