Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Sint en de pieten arriveren in de regio

Sint en de pieten arriveren in de regio

De kinderen zullen er vol verwachting al naar uitkijken. Zaterdag 18 november is het zover, want dan arriveert Sinterklaas ook in deze regio. De Sint en de pieten wacht bij aankomst een druk programma. Op het programma staan onder meer bezoeken aan dorpen, zoals Brummen, Eerbeek, Twello, Nijbroek, Beekbergen en Klarenbeek.

Sinterklaas en de pieten kijken ook uit naar het bezoek aan Twello. Zaterdag 18 november stapt hij iets voor 14.00 uur uit de trein op station Twello. De loco-burgemeester ontvangt de Sint bij ’t station en de intocht gaat daarna naar het Dorpsplein. De route van de intocht gaat via Raccordement, Duistervoordseweg, Van Ghentstraat, Markplein, Schoolstraat naar het Dorpsplein.

Voor de Sint en de pieten is een feestelijk programma (start 13.30 uur) opgezet met allerlei activiteiten voor de kinderen. Muziek komt van DJ Pascal, de Pietenband en SV Twello zorgt voor een dans. Het uitzwaaimoment van de Sint en de pieten zal zo rond het tijdstip van kwart over drie zijn. Tijdens de intocht is het altijd een drukte van belang, dus is ’t verzoek om bij voorkeur lopend of met de fiets te komen. Langs de route kunnen diverse plekken en wegen tijdelijk afgesloten zijn.

>> Vervolgens gaan Sint en de pieten zaterdag 18 november naar Beekbergen. Om 16.00 uur arriveert hij op station Beekbergen in Lieren. De Sint stapt om 16.30 uur op zijn paard (Ozosnel) om met de pieten en de kinderen in optocht naar Beekbergen te gaan.

De route gaat van ’t station via Dorpstraat, van Schaffelaarweg, Hietveldweg, Loenenseweg naar het Texeira de Mattospark. De organisatie hoopt dat iedereen meeloopt tijdens deze optocht in het schemerdonker met lichtjes. Tip: vergeet de lampion niet.

>> Zondag 19 november zijn de Sint en de pieten alweer in Brummen. Hij slaapt van zaterdag op zondag in het dorp, want na een vermoeiende dag heeft de Sint dat wel nodig. Burgemeester van Hedel gaat hem ’s ochtends wakker maken en nodigt iedereen uit op het Marktplein om 10.00 uur.

De Pretband geeft samen met de kinderen een uitvoering van een speciaal lied. Voor de Sint is er natuurlijk ook een ontbijt. De Sint zal tot ± 12.00 uur op het Marktplein zijn. Daarna gaat hij verder het land in. Een speciaal Brummens Sinterklaasjournaal kun je vinden op YouTube.


Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.