Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Startavond Klompenpad Wilp-Achterhoek

Startavond Klompenpad Wilp-Achterhoek

Algemeen Belang Wilp-Achterhoek (ABWA), Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Voorst zouden graag in het gebied Wilp-Achterhoek een wandelroute willen maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Wilp-Achterhoek kun je als inwoner meedenken. Om daar invulling aan te geven wordt er op donderdag 12 oktober een startavond georganiseerd in boerderij Den Hoek aan de Leemsteeg 23 in Wilp-Achterhoek. Inloop is vanaf 19.15 uur en de avond start om 19.30 uur. Wethouder Rosmarijn Boender zal ook aanwezig zijn.

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie. Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht hebben samen al veel Klompenpaden ontwikkeld.

Het nieuwe Klompenpad rondom Wilp-Achterhoek wordt het tiende Klompenpad in de gemeente Voorst. Er zal worden gekeken of het Klompenpad aangesloten kan worden op het Posterpad en het nieuw te ontwikkelen Klompenpad in Woudhuizen (gemeente Apeldoorn). Via overstappunten zijn de Klompenpaden met elkaar te combineren. Hierdoor zal uiteindelijk een netwerk van Klompenpaden in de gemeente Voorst ontstaan.

Het project wordt toegelicht door Landschapsbeheer Gelderland. Er is gelegenheid om mee te denken over onder andere oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input wordt verzameld op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt meestal een naam die verwijst naar een buurtschap, veldnaam of historische boerderij.

Een werkgroep, bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat daarna aan de slag met de realisatie van het Klompenpad. Je kunt je aanmelden via slgelderland.nl, voer naam gemeente ‘Voorst’ in en je ziet alle projecten en Klompenpaden van de gemeente.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.