Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Sterrenwacht Bussloo nodigt wetenschappers uit

Sterrenwacht Bussloo nodigt wetenschappers uit

De Volkssterrenwacht ontvangt op vrijdag 29 september én op vrijdag 6 oktober twee wetenschappers uit de wereld van de sterrenkunde en ruimtevaart die het publiek zal meenemen in de wereld van hun wetenschappelijke onderzoek. Beide avonden vindt plaats in het kader van ‘Weekend van de Wetenschap‘ op 7 en 8 oktober.

Op vrijdag 29 september spreekt sterrenkundige Lucas Ellerbroek op de Volkssterrenwacht Bussloo over het thema ‘Hoe herkennen we leven op afstand?’. De afgelopen 25 jaar heeft de vondst van duizenden exoplaneten (planeten bij andere sterren) geleid tot vergaande inzichten: er zijn meer planeten dan sterren in het heelal. Inmiddels is de zoektocht naar het ontstaan van leven op deze planeten een snel groeiend vakgebied.

Bioloog Wieger Wamelink is uitgenodigd op vrijdag 6 oktober en verzorgt de presentatie “Waarom zouden er meelwormen mee moeten naar Mars?”. Wamelink onderzoekt al zo’n tien jaar met zijn team van de Universiteit van Wageningen hoe je groenten zou kunnen telen op Mars en de Maan. Een essentiële voorwaarde om tijdens langdurig verblijf de toekomstige bewoners te kunnen voeden.

Beide presentaties geven een kijkje in de wereld van wetenschappelijk onderzoek. De sterrenwacht is iedere vrijdagavond geopend vanaf 19.30 uur en de aanvang van de presentaties is om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Volkssterrenwacht Bussloo kun je vinden in boerderij ‘De Wijnbergenshof’ in de zuidoostelijke hoek van het Recreatiegebied Bussloo. Op het eigen terrein van de sterrenwacht kun je parkeren. Meer informatie vind je op www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.