Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Taalspreekuur bij de Bibliotheek gaat door tijdens de zomervakantie!

Taalspreekuur bij de Bibliotheek gaat door tijdens de zomervakantie!

Wil je beter leren lezen en/of schrijven? Of ken je iemand die hierbij hulp kan gebruiken? Je kunt met al je taalvragen of hulp bij de Nederlandse taal terecht bij het Taalhuis in de Bibliotheek. Er is een wekelijks spreekuur waar een taaldocent klaar zit om je te helpen. Deze zomervakantie gaat het Taalspreekuur gewoon door en kunnen wij ook in de maanden juli en augustus mensen helpen.

Waarom naar het Taalhuis?

In Nederland heeft 1 op de 6 mensen in het dagelijks leven moeite met lezen en schrijven. Dat is zo’n 18 procent van alle mensen in Nederland. Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Als je niet goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Het Taalhuis is er voor al deze mensen. Laagdrempelig bereikbaar en gewoon in de Bibliotheek in jouw gemeente.

Laaggeletterdheid; wat is dat?

Het is voor iemand die laaggeletterd is moeilijk om volwaardig mee te doen in de maatschappij, thuis of op het werk. Omdat bijvoorbeeld het lezen van straatnaambordjes, een gebruiksaanwijzing of een bijsluiter niet lukt. Ook het gebruik van een computer of mobiele telefoon kan lastig zijn. Laaggeletterdheid komt voor in alle lagen van de bevolking: jong en oud, werkend en niet-werkend, autochtoon en allochtoon.

Bezoek het spreekuur van het Taalhuis

In Twello kun je vanaf 15 juli iedere donderdag van 11.00 tot 12.00 uur terecht bij de Bibliotheek aan het Marktplein 11. Je kunt even binnenlopen of maak een afspraak via taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl. Het spreekuur is gratis en is voor leden en niet-leden.

Elke week zit onze taaldocent klaar om je te helpen met taal of je door te verwijzen naar andere professionals. Er zijn ook lesboeken en makkelijke leesboeken aanwezig om je taalvaardigheid te verbeteren. Van harte welkom bij de Bibliotheek!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.