Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Thema ’zon’ bij Sterrenwacht Bussloo

Thema ’zon’ bij Sterrenwacht Bussloo

VoorstVeluwezoom/RTV794, Herman Woudenberg – De afgelopen dagen hebben we de warmte van de zon volop mogen ervaren. Begin juli kun je de zon ook veilig bekijken tijdens de Open Dag bij Sterrenwacht Bussloo. Tijdens de open dag – 2 juli – is de sterrenwacht gratis toegankelijk voor het publiek van 14.00 tot 17.00 uur. Voor het publiek is er een presentatie om 14.30 uur over de zon en om 15.30 uur over fraaie lichtverschijnselen.

Op de aarde zou geen leven mogelijk zijn zonder het licht en warmte van onze eigen ster, de zon. Wil je weerpatronen, golfstromingen en het kllimaat begrijpen dan is inzicht in de relatie tussen zon en onze planeet van belang. Sterrenkundigen doen al tientallen jaren onderzoek met telescopen en satellieten. Jaap van ’t Leven verzorgt de presentatie om 14.30 uur en amateur-weerkundige Peter-Paul Hattinga Verschuren zal de presentatie om 15.30 uur voor zijn rekening nemen.

Op het terrein van de sterrenwacht zullen bij helder weer meerdere telescopen opgesteld staan om veilig naar de zon te kunnen kijken. Voor kinderen zal het zeker interessant zijn om op een leuke wijze kennis te maken met lichtverschijnselen en met de afmetingen van de zon en ons zonnestelsel.

De open dag op ZONdag 2 juli wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Zonnekijkdag. De sterrenwacht Bussloo vind je in boerderij ’De Wijnbergenshof’ in de zuidoostelijke hoek van recreatiegebied Bussloo. Parkeren kan op eigen terrein van de sterrenwacht. Meer informatie is te vinden op www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.