Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Voorgenomen onderwijsfusie afgeblazen

Voorgenomen onderwijsfusie afgeblazen

De stichting PCBO Voorst én Stichting ProCon hadden het voornemen om te fuseren, maar dat gaat uiteindelijk niet door. Dat hebben beide stichtingen voor primair onderwijs onlangs bekend gemaakt. Nog in mei van dit jaar werd door de bestuurders van ProCon en PCBO Voorst een gezamenlijke verklaring getekend, waarin zij hun intentie uitspraken om te gaan fuseren – op bestuurlijk vlak – met ingang van 1 januari 2024.

In de afgelopen maanden werden samen al de nodige voorbereidingen genomen. In de beginperiode is dat proces constructief verlopen. De laatste tijd werden verschillen van inzicht duidelijk, waardoor de voorbereidingen om tot deze fusie te komen onder druk kwamen te staan.

Uiteindelijk zijn beide stichtingen tot het inzicht gekomen dat er sprake is van verschillen die niet meer te overbruggen waren. PCBO Voorst en Stichting ProCon uit Vaassen hebben vastgesteld dat zij hierdoor nog onvoldoende vertrouwen hebben in een gezamenlijke toekomst.

Het genomen besluit betekent dat PCBO Voorst en ProCon verder gaan als twee zelfstandige stichtingen die zij in principe nu ook al zijn. Het niet doorgaan van de fusie heeft geen gevolgen voor de continuïteit of onderwijskwaliteit van beide stichtingen.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.