De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

VoorleesExpress Twello gaat weer van start!

VoorleesExpress Twello gaat weer van start!

VoorleesExpress Twello gaat weer van start!

Voorlezen bij gezinnen thuis

‘Door elke dag voor te lezen, leert een kind in een jaar al snel 1.000 nieuwe woorden.’ Met dat motto gaan de voorlezers van de VoorleesExpress van de bibliotheek Twello vanaf september voorlezen bij twaalf gezinnen. Ze hebben er weer zin in!

De VoorleesExpress; wat is dat?

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst. Vrijwilligers van deze Bibliotheek (zie foto) komen thuis bij gezinnen en lezen voor aan kinderen tussen drie en negen jaar. Het is bedoeld om deze kinderen met een taalachterstand een vrolijk taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens de voorleesmomenten genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken of informatieve boeken over hun lievelingsdier of favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders, maakt de kinderen extra taalvaardig. Plezier met taal staat voorop!

Rondleiding in de Bibliotheek

Onderdeel van het voorleestraject is een bezoekje met rondleiding in de Bibliotheek. Want de ondersteuning is ook voor de ouders. De vrijwilliger helpt hen om de voorleesroutine na de voorleesperiode zelf geleidelijk op te pakken. Na de voorleesperiode krijgen de kinderen het welverdiende voorleesdiploma, een cadeauboek en een foto als herinnering aan de  gezellige taalmomenten. 

Wil jij Voorleesvrijwilliger worden?

Alle nieuwe enthousiaste voorlezers krijgen een scholing over Interactief voorlezen en een rondleiding door de jeugdbibliotheek. Leesconsulente Dorine Reinders geeft je informatie over ‘welk boek kies je voor welke leeftijd?’ Zo vroeg mogelijk met boekjes en gesproken taal beginnen, legt een goede basis voor taalontwikkeling als kinderen naar de kinderopvang, peuterspeelzaal of basisschool gaan. Wist je dat deze kinderen een flinke voorsprong  hebben op kinderen waar weinig taalaanbod thuis is? Meld je telefonisch aan om je belangstelling aan te geven via Bibliotheek Twello, telefoonnummer: 0571 – 272338

Heb jij of ken jij een gezin waar belangstelling is voor onze VoorleesExpress

Mocht je een gezin kennen waar behoefte is aan de VoorleesExpress? Of heb je zelf belangstelling voor de VoorleesExpress? Bel onze Bibliotheek en vraag naar Alette van Doorn. Zij is de projectleider van de VoorleesExpress. Meer info en aanmelden kan via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.