De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

VSM brengt Summer-Night Express onder stoom

VSM brengt Summer-Night Express onder stoom

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is gestart met haar zomerse stoomtreinritten over de Veluwe. Veel vakantiegangers en dagjes-uit reizigers maken dagelijks (behalve op zaterdagen) gebruik van een stoomtreinrit over de Koningslijn. Vanwege de grote belangstelling is er dit jaar de Summer-Night Express. Buiten de toeristische activiteiten zijn er in plaatsen en dorpen op en rond de Veluwe toeristische markten, wandeltochten, excursies en andere evenementen welke vooral overdag plaatsvinden.

De VSM heeft nu een initiatief om de vele toeristen en vakantiegangers ook een leuke avondactiviteit te bieden: de Summer-Night Express. Bekijk de vroege avond op de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens een avondrit over de Koningslijn, want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang.

Voorafgaand aan de treinreis kan een bezoek worden gebracht aan het station van Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum. Hier beleef je de tijd van vroeger met onder andere stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan en handbediende overwegen.

In het stoomdepot in Beekbergen wordt om ca. 18.00 uur de imponerende stoomlocomotief voorbereid om de reizigers een sfeervolle avond te bezorgen. Het depot wordt bezocht en daarna wordt de stoomloc aan de gereedstaande trein gekoppeld. Vertrek is om 19.00 uur. De trein is om ± 21.00 uur weer terug in Beekbergen. De VSM Summer-Night Express rijdt op woensdagavonden t/m 23 augustus. Vertrek en aankomst is het station van de VSM aan de Dorpstraat 140 in Beekbergen.
Voor meer informatie en reserveren is de website www.stoomtrein.org beschikbaar.


Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.