Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Waarom het dorp Twello er zo fraai uitziet

Waarom het dorp Twello er zo fraai uitziet

Door: Linda Seinstra

Als ik, op weg naar mijn omroep collega in Twello, het dorp binnenrijdt valt het me direct op. Die mooie rotondes en bloembakken met prachtige bloemen en planten. Voor iemand met ‘groene vingers’ zoals ik valt zoiets direct op. Hoe komt het dat Twello er zo fraai uitziet in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plantsoenen en bloembakken in de gemeente Epe waarin ik woon?

Wat blijkt? Er bestaat in Twello een Stichting Dorpsverfraaiing. Dat is in Twello niet nieuw want de stichting is al ruim 60 jaar actief! De stichting is een groep van ongeveer 15 vrijwilligers die zorgen voor het aanplanten en onderhouden van ongeveer 120 bloembakken en 4 rotondes in en rondom het dorp Twello. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie en hebben geen binding met bijvoorbeeld het groenbeheer van de gemeente of andere organisatie.

Ongeveer drie keer per jaar worden de bloembakken en rotondes door deze enthousiaste vrijwilligers van nieuwe planten voorzien. Daarnaast zorgen zij er voor dat, met name in de zomer, de planten regelmatig water krijgen. We hebben de afgelopen weken al behoorlijke hoge temperaturen gehad dus deze vrijwilligers hebben nog een lange zomer te gaan om al die prachtige planten bloeiend te houden.

Dat het enthousiaste vrijwilligers zijn blijkt wel uit het feit dat zij, naast het verzorgen van de bloemen en planten in Twello, ook nog eens een voorjaarsmarkt organiseren op de zaterdag voor Moederdag. Dan verkopen ze bloemen en planten en de opbrengst van deze verkoop wordt gebruikt voor het verfraaien van Twello.

Ik kan donateur worden van deze stichting en zo genereren zij geld om Twello er zo mooi uit te laten zien. Dat verdienen deze enthousiaste vrijwilligers zeker. Liever nog zou ik willen dat er in de gemeente Epe een Stichting Dorpsverfraaiing wordt opgericht. Een fraai dorp als Twello dat wil toch iedereen?

Linda Seinstra

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.